80% van de Franse skileraren nog niet aan het werk

Met de kerstvakantie in het vooruitzicht en het gebrek aan sneeuw in de Franse Alpen krijgen de Franse skileraren en skischolen het benauwd.

Slecht een klein deel van de skileraren in aan het werk
De favorite Europese wintersportlanden Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland hebben dit seizoen te maken gekregen met hoge temperaturen. Het gebrek aan sneeuw heeft er voor gezorgd dat nog lang niet alle skigebieden volledig in bedrijf zijn. Momenteel zijn slechts 40 van de ongeveer 200 skigebieden in Frankrijk geopend. Skischolen kunnen nog niet open en slechts een klein deel van de in Frankrijk werkzame skileraren is al aan het werk. Het probleem ligt hoofdzakelijk onder de 2.000 meter waar er tot nu toe te weinig sneeuw is gevallen. De hoger gelegen gebieden ondervinden weinig problemen. Skischolen in deze gebieden hebben hun eerste gasten al kunnen ontvangen.

Ondanks de slechte start houden ze in Frankrijk hoop. Het skiseizoen is lang en vorig jaar liet de sneeuw aan het begin van het seizoen in Frankrijk ook op zich wachten.

Michi's Schischule
Bij Michi’s Schischule in Gerlos zijn de leraren al een week aan het werk.

Volgende week
Veel skischolen in de Franse Pyreneeën zullen volgende week dan toch eindelijk van start kunnen gaan. Een daling van slechts enkele graden zou al voldoende kunnen zijn om de skigebieden in hun volle glorie te kunnen herstellen. De meeste skigebieden openen, in ieder geval gedeeltelijk, volgende week.

Oostenrijk
Ongeveer 30 van de 80 skigebieden in west Tirol, Oostenrijk, zijn momenteel geopend. In veel gevallen zijn de gebieden gedeeltelijk bereikbaar. Maar daar waar er geskied kan worden hebben de skischolen hun deuren geopend en zijn de skileraren al een week hard aan het werk. Ook in Oostenrijk zien ze het nog steed positief in. De voorspelling voor volgend week laat weer een kouder weertype zien.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en