Naomi loopt stage als skilerares in Saalbach-Hinterglemm

Mijn naam is Naomi en ik volg de opleiding CIOS sport en bewegen te Haarlem. Dit seizoen loop ik stage als skileraar bij skischool Alpin in Saalbach-Hinterglemm.

Op het CIOS Haarlem volg ik het hoofdkeuzevak Sneeuwsport. We mochten voor ons hoofdkeuzevak 3 maanden stage lopen in een buitenlands skigebied. Het was voor mij al snel duidelijk dat ik stage wou gaan lopen in Saalbach-Hinterglemm, alleen wist ik nog niet bij welke skischool. Vorig jaar heb ik stage gelopen bij Skischule Activ Saalbach-Hinterglemm, dit jaar wou ik iets anders. Zowel mijn docent in Nederland als de skischool eigenaar van Alpin-Skischule Saalbach-Hinterglemm werken bij Snowsports Academy en dus ben ik bij Alpin-Skischule Saalbach-Hinterglemm terecht gekomen.

Solliciteren
Het solliciteren voor skilerares ging best makkelijk. De sollicitatie e-mail moest in het Duits geschreven worden maar dat viel uiteindelijk best mee. Na een aantal telefoontjes naar Oostenrijk kreeg ik de skischooleigenaar Helmund aan de telefoon. Ik heb hem verteld wie ik ben en wat ik de skischool kon bieden. Aangezien Helmund twee skischolen heeft, één in Kaprun en één in Saalbach-Hinterglemm, kreeg ik per mail uiteindelijke te horen waar ik kon beginnen. Gelijk daarna heb ik een mailtje gestuurd naar de skischool in Saalbach-Hinterglemm en kwam ik in contact met skischoolleider Florian. Hij heeft mij per mail uitgelegd wat ik kon verwachten en hoe ik mij moest voorbereiden.

Bambini’s
Mijn eerste werkdag was heel chaotisch. Ik was verantwoordelijk voor de bambini’s, kinderen van 3 en 4 jaar oud. Zo nu en dan komt er een 2 jarige bij. Werken met deze jonge kinderen was in het begin wel even wennen. Nu ik 2 maanden ervaring heb krijg ik meer routine in mijn lessen. Als ik alleen op een groep sta wordt de groep niet groter dan 5 kinderen. Wordt de groep groter dan komt er een leraar bij. Het is zwaar werk maar ontzettend leuk!

Bij de Bambini’s zijn we vooral bezig met het glijden en remmen in ploeg. Waneer ze dat onder de knie hebben gaan we met de lopende band een stukje hoger. Lastig is het de kinderen gemotiveerd te houden. Met veel spelletjes, fantasie en enthousiasme zorgen we voor een goed leerresultaat. Bij de meisjes werken we met het disney thema ‘Frozen’ en bij de jongens wisselen we het skiën af met sleeën.

Het aller lastigste vind ik toch dat je zoveel talen tegelijk moet spreken. In de afgelopen weken heb ik Russische, Tsjechische, Franse, Nederlandse, Duitse, Engelse en Zweedse kinderen lesgegeven, maar in al die talen communiceren gaat soms moeizaam.

Het seizoen
In de weken na mijn eerste skilessen geef ik in de ochtend vaak de bambini’s les. In de middag geef ik dan skiles aan volwassenen. Het kan voorkomen dat ik ‘s middags lesgeef aan de ouders van wie ik ‘s ochtends de kinderen heb gehad.

Het waren echt top dagen met mooi weer en afwisselende lessen. Ik hoop hier nog een tijdje te zitten en natuurlijk heel veel te beleven. Één ding weet ik zeker: Volgend jaar sowieso weer naar de Alpine-Skischule Saalbach-Hinterglemm!

Wil jij volgend seizoen ook stage lopen bij een buitenlandse skischool? Bezoek dan onze pagina ‘stage in het buitenland‘ voor meer informatie.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren