Ready, set, jetzt geht’s los! Als skileraar in Mayrhofen

De straten van Mayrhofen lagen er verlaten bij toen ik op 10 december aankwam om het seizoen te beginnen. Vele winkels waren nog gesloten en bij de Penkenbahn stonden meer personeelsleden dan toeristen. Maar dat veranderde allemaal op de eerste dag van de kerstvakantie.

De zaterdag voor de eerste werkdag van de vakantie krijgen we een introductie over hoe onze werkweken er ongeveer uit komen te zien. Van 09.00-16.00 uur wordt stap voor stap de werkweek doorgenomen. Hoewel het in theorie allemaal een piece of cake lijkt, worden we al gewaarschuwd dat het in de praktijk niet altijd soepeltjes zal verlopen. Mijn chef had gelijk, zo bleek al in de eerste uren van één van de drukste dagen van het seizoen.

De eerste lesdag
Op zondagochtend om 08.45 uur verzamelen we allemaal bij de gondel. Ondanks de goede voorbereiding zit iedereen enigszins gespannen te wachten tot de eerste kindjes met gele hesjes zich komen melden. Ik maak een praatje met de ouders, informeer ze over de lestijden en ga vervolgens met de eerste twintig kinderen de gondel in naar boven.

Ik zit met een mengelmoesje van vooral Nederlandse, Duitse en Russische kinderen in de lift. De stemming zit er al goed in: de kinderen zitten vol energie en praten honderduit, alsof ze me al jaren kennen. Na de korte kennismaking, een paar liedjes en high fives verder, staan we op de Penkenberg. Honderden wintersporters staan bij de lift met vraagtekens te kijken waar ze heen moeten terwijl ik probeer de groep bij elkaar en in mijn zicht te houden.

Vanaf de lift manoeuvreer ik mij nog zo’n honderd meter door de menigte totdat ik bij de kinderweide aankom. Ondertussen heb ik zo’n tien keer iedereen geteld en stijgt mijn bloeddruk meteen als ik uitkom op 19 kinderen in plaats van 20, waarna hij weer zakt omdat één van de koters verstopt zit achter zijn grote zus.

Einteilung
Op de kinderweide stuur ik de kinderen met een gevorderd niveau naar mijn collega’s, die inmiddels al zijn begonnen met de einteilung (waarbij de kinderen moeten voorskiën om te bepalen in welke groep ze ingedeeld worden). De beginners deel ik in naar leeftijd, terwijl we ondertussen dansen op gezellige muziek, liedjes zingen en de kinderen nóg enthousiaster maken voor de eerste skiles.

Mijn eigen groep
Om 09.45 uur zijn alle kinderen voorzien van skileraar en heb ik nog een kwartier om mijn groep van 10 kids de ski’s aan te doen, te voorzien van een ticket met mijn naam én een mooie strakke rij te maken zodat ik om 10.00 uur direct van start kan. Eventjes raak ik in de stress omdat ik niet weet of ik het allemaal ga redden, maar gelukkig helpen enkele ouders hun eigen kroost de ski’s aan te trekken.

Langzaamaan druppelen de ouders af en komt de stemming er nog meer in met een leuke warming-up, een yel en wat gekke-bekken-trekken.
Iedereen staat te springen om te beginnen, en is zelfs wat ongeduldig om de blauwe piste op te gaan. Tijd voor een geweldige eerste week met super gemotiveerde kinderen!

Lees Mirna haar volledige ervaring van dit seizoen hier.

North Face Banner summer

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren