Stage als skileraar in Oostenrijk

Mijn naam is Pleun en ik volg de opleiding Recreatie aan de Rooie pannen in Eindhoven. Na een super leuke opleiding moesten we een eind stage kiezen van 5 maanden in het binnen- of buitenland. Nadat ik hele positieven verhalen had gehoord van mede studenten die het jaar daar voor hun stage als skileraar hebben gedaan bij Michi’s Schischulen in Oosterijk ben ik natuurlijk meteen gaan solliciteren!

Sollicitatie
Samen met 7 andere enthousiaste studenten zijn we gaan solliciteren. Van school hebben we een sollicitatie formulier gekregen die we ingevuld op konden sturen naar de skischool. Al snel kregen we allemaal de reactie dat we waren uitgenodigd voor een gesprek. Dit gesprek vond plaats in Snowworld Zoetermeer. Met de ski’s achter in de auto en met veel zenuwen zijn we met z’n allen naar Zoetermeer gereden. Hier moesten we voorskiën waarna ons sollicitatiegesprek plaats vond in het Duits. Achteraf allemaal erg meegevallen! We zijn hartelijk ontvangen en werden meteen op ons gemak gesteld. Meteen na het gesprek hebben we te horen gekregen dat we waren aangenomen. We konden niet wachten om aan dit avontuur te beginnen. Zelf had ik al verhalen gehoord van hoe het er in Oostenrijk aan toe ging in de skischool. Ik had er onwijs veel zin in maar had mijn verwachting over bijvoorbeeld accommodatie en werktijden niet te hoog gelegd.

Anwärter
Om skiles te mogen geven in Oostenrijk moet je in het bezit zijn van het Anwärter diploma. Via de skischool konden we deze opleiding volgen in Zell am Ziller. Vooraf moesten we de opleidingskosten betalen. Bij aankomst in Gerlos bleek dat de skischool alles al had voorbereid en dat we onze opleiding konden beginnen. De 10 dagen techniek training waren erg leuk om te doen. Iedere dag zaten we al om 8 uur ‘s ochtends in de bus. Na een hele dag skiën kregen we theorie les. Als we om 20:00 uur ‘s avonds weer thuis kwamen hadden we voor het slapen nog net genoeg tijd om te kunnen studeren op de theorie. De opleiding heb ik met ongeveer 30 andere van de ski school gedaan, bijna iedereen is hier in 1 keer voor geslaagd. Iedereen die het niet had gehaald heeft alle mogelijkheid gekregen om extra te trainen voor de praktijk. Uiteindelijk heeft iedereen het gehaald. Het echte avontuur kon nu beginnen!

Pleun Meulensteen

Werkdag
Iedere zondag ochtend om 8:30 uur krijg je te horen of je groeps-, privé- of kinderles hebt. Van te voren hebben ze me de vraag gesteld wat ik het liefste zou doen, na die vraag heb ik heel hard geroepen volwassenen! Hier heb ik me heel erg in vergist. Ik vind het nu juist super om kindergroepen te hebben. Ik kan met de kinderen gek doen, veel lol maken en er voor zorgen dat ze aan het eind van de week veel bij hebben geleerd. Elke week verheug ik me er op om een nieuwe groep te krijgen. Het is altijd weer een verrassing wat voor kinderen je krijgt en welke talen ze allemaal spreken. Ik ben in heel het seizoen nog niet één dag met tegenzin gaan werken. Het is heerlijk om de hele dag buiten en in beweging te zijn. Na het werk is er nog genoeg tijd om gezellig met mijn collega’s een drankje te doen. Gerlos heeft een gezellige aprèsski en ook ‘s avonds is het altijd gezellig. Hier hebben we dan ook goed gebruik van gemaakt. In Gerlos is er altijd iets te beleven en dat maakt de sfeer heel leuk!

Achteraf
Nu dat ik deze ervaring heb kan ik iedereen aanraden om als skileraar in Oostenrijk stage te lopen! Als je een harde werker bent, graag buiten werkt maar ook zeker van veel gezelligheid houd zou ik dit iedereen aanraden. Als stagiaire is de begeleiding goed. Je word door iedereen geholpen. Ook de accommodaties zijn goed en je voelt je meteen thuis. Ik kijk er alleen maar met veel plezier naar terug en heb echt een hele mooie tijd gehad. Michi’s Schischulen is ook echt een aanraden om te gaan werken of stage te lopen, alles is goed georganiseerd en je word goed begeleid als je er voor het eerst bent.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren