Crisis Rusland doorgedrongen in wintersporttoerisme

De wekelijkse vlucht van Aeroflot naar Innsbruck, waarmee de Russen hun Oostenrijkse wintersportbestemmingen bereiken, is geannuleerd door het gebrek aan boekingen. Er lijkt een daling te zijn ontstaan in de hoeveelheid Russische toeristen.

De roebel is in waarde gedaald
De Russische vliegtuigmaatschappij Aeroflot heeft haar wekelijkse vlucht van Moskou naar Innsbruck vanwege te weinig boekingen geannuleerd. De Russische crisis dringt nu ook door in de toeristenbranche. Enkele Russische reisbureau’s zijn failliet gegaan omdat veel Russen met het dalen van de waarde van de roebel geen zin meer hebben in een vakantie, melde het Russische “Ö1-Morgenjournal”.

1,3 miljoen Russen in Oostenrijk
Het uitblijven van Russische gasten in de wintersportgebieden treft onder andere liftmaatschappijen, skischolen, hotels en winkels. Dat de Russische toeristen thuis blijven drukt vooral een stempel op de gebieden die normaal gesproken veel Russen op bezoek krijgen zoals Ischgl, Kaprun en Zell am See. In het vorige wintersportseizoen alleen al bezochten 1,3 miljoen Russen de Oostenrijkse wintersportbestemmingen. Er wordt momenteel geschat dat 30 tot 40% hiervan niet meer op wintersportvakantie zal gaan dit seizoen.

Compensatie
Oostenrijk probeert de afname van Russische toeristen te compenseren door zich nog meer te gaan richten op de traditionele wintersportgasten zoals de Duitsers, de Nederlanders en de Oostenrijkers zelf. Maar met alleen een goede reclame tactiek zijn ze er nog niet. Het weer zal zich van zijn goede kant moeten laten zien zodat de wintersportstemming zijn intreden kan gaan doen.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Living the dream – Matthijs

  Na vele jaren als accountant en controller heeft hij de sprong gewaagd tot skileraar. Na 7 seizoenen van ontwikkeling is het echter weer tijd om

  Help! Een gat in de agenda!

  Corona, Corona, Corona, we kunnen allemaal het woord niet meer horen. Het beïnvloedt bij vrijwel ieder van ons op dit moment het leven en daarbij

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.