Crisis Rusland doorgedrongen in wintersporttoerisme

De wekelijkse vlucht van Aeroflot naar Innsbruck, waarmee de Russen hun Oostenrijkse wintersportbestemmingen bereiken, is geannuleerd door het gebrek aan boekingen. Er lijkt een daling te zijn ontstaan in de hoeveelheid Russische toeristen.

De roebel is in waarde gedaald
De Russische vliegtuigmaatschappij Aeroflot heeft haar wekelijkse vlucht van Moskou naar Innsbruck vanwege te weinig boekingen geannuleerd. De Russische crisis dringt nu ook door in de toeristenbranche. Enkele Russische reisbureau’s zijn failliet gegaan omdat veel Russen met het dalen van de waarde van de roebel geen zin meer hebben in een vakantie, melde het Russische “Ö1-Morgenjournal”.

1,3 miljoen Russen in Oostenrijk
Het uitblijven van Russische gasten in de wintersportgebieden treft onder andere liftmaatschappijen, skischolen, hotels en winkels. Dat de Russische toeristen thuis blijven drukt vooral een stempel op de gebieden die normaal gesproken veel Russen op bezoek krijgen zoals Ischgl, Kaprun en Zell am See. In het vorige wintersportseizoen alleen al bezochten 1,3 miljoen Russen de Oostenrijkse wintersportbestemmingen. Er wordt momenteel geschat dat 30 tot 40% hiervan niet meer op wintersportvakantie zal gaan dit seizoen.

Compensatie
Oostenrijk probeert de afname van Russische toeristen te compenseren door zich nog meer te gaan richten op de traditionele wintersportgasten zoals de Duitsers, de Nederlanders en de Oostenrijkers zelf. Maar met alleen een goede reclame tactiek zijn ze er nog niet. Het weer zal zich van zijn goede kant moeten laten zien zodat de wintersportstemming zijn intreden kan gaan doen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren