Documentaire over Chinese skileraren in Zwitserland

Ieder jaar reizen zo’n 250.000 buitenlandse wintersporters af naar de Zwitserse alpen. Ondanks dat er rond de 5.000.000 Chinese wintersporters zijn komt er daarvan maar een enkeling naar Zwitserland.

8 Chinese skileraren
Daar moet verandering in gaan komen, vinden de toeristen organisatie van Zwitserland en de skileraren organisatie Swiss Snowsports. Op uitnodiging van beide organisaties komen 8 Chinese skiërs dit seizoen naar Zwitserland om te leren hoe de Zwitserse skischolen te werk gaan. Dit doen ze door de Zwitserse opleiding tot skileraar te volgen. Na terugkeer in hun thuisland zullen ze hun landgenoten informeren over de voordelen van het Zwitserse wintersport toerisme en op die manier meehelpen meer Chinese toeristen naar Zwitserland te brengen.

Documentaire
In een 6-delige documentaire “Die Chinesischen Skilehrer” volgt de zender SRF 3 van de 8 Chinese skileraren. Van de toelatingstest in Peking en de eerste kennismaking met de omstandigheden in Zwitserland tot het afscheid van de nieuw ontstane vrienden. De documentaire is vanaf 15 december te zien op de Zwitserse zender SRF 2 om 18:35 uur.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren