Eerste internationale skileraren wedstrijd: SKIWPC

In Val Thorens, Frankrijk, wordt dit seizoen de eerste internationale wedstrijd voor skileraren georganiseerd. Op 1 en 2 mei strijden skileraren van over de hele wereld tegen elkaar op de SKIWPC.

Val ThorensSKIWPC
Val Thorens verwelkomt op 1 en 2 mei skileraren van over de hele wereld. De SKIWPC is de eerste internationale wedstrijd voor skileraren van over de hele wereld. Gedurende 2 dagen wordt er een slalom race georganiseerd.

De Ski World Cup Pro is de ultieme internationale competitie die het skiseizoen afsluit en skileraren, skiliefhebbers, nieuwsgierigen en fabrikanten van skimateriaal samenbrengt. Voor deze eerste editie worden er meer dan 150 racers verwacht. Gedurende twee dagen zullen alle skileraren het tegen elkaar opnemen. De winnaar van de slalom wint maar liefst €10.000,-!

Voor alle skileraren
“Het doel is om een internationale wedstrijd voor skileraren te organiseren, die niet eerder bestond. Deze competitie biedt de mogelijkheid aan alle skileraren, ongeacht tot welk beroepsvereniging ze behoren, zich met elkaar te meten. Val Thorens is de ideale spot voor een wedstrijd van deze omvang met zijn feestelijk en internationaal karakter en vooral met de uitstekende sneeuwkwaliteit in het voorjaar,“ aldus Claire Jurine directeur van de Prosneige skischool in Val Thorens.

Het programma
Op vrijdag 1 mei vinden de kwalificaties plaats in 2 rondes. De 32 beste mannen (beste tijd van beide runs) en de 16 beste vrouwen gaan door naar de finale die plaats vindt op zaterdag 2 mei.

Voor het publiek
Ook voor de toeschouwers is er tijdens de SKIWPC genoeg te doen. Er is een slalom waar kennis kan worden gemaakt het het slalommen. Skileraren geven advies en brengen correcties aan. Tijdens het skien van de slalom kunnen er ski’s worden getest van het seizoen 2016.

Val Thorens, het hoogste en meest sneeuwzekere skigebied van Frankrijk
Terwijl de meeste Franse skistations eind april sluiten, blijft Valthorens, de hoogste wintersportplaats van Europa, open tot 10 mei. Dit biedt de mogelijkheid aan alle skileraren om hun seizoen te beëindigen in Valthorens met de ‘SKIWPC’.
Iedereen, zonder uitzondering, zal kunnen genieten van de laatste sneeuw en de sfeer van het naseizoen in de bergen!

Dutchweek dutchweek
De Dutchweek in Val Thorens is bij veel fanatieke skiers, skiteams en skileraren een begrip geworden. Van 2 tot 8 mei 2015 vindt alweer de 24ste editie plaats. In deze week vieren duizenden Nederlanders het einde van het wintersportseizoen. De SKIWPC sluit perfect aan op de Dutchweek en zal voor veel skileraren daarom een reden zijn om hun mei vakantie met een paar dagen te verlengen.

Speciaal tarief:
Tijdens de Dutchweek en de SKIWPC gelden er in Val Thorens aangepaste tarieven. Tijdens de SKIWPC heb je al een appartement vanaf € 236,- per persoon, inclusief 7 overnachtingen in een 4-persoons studio (volledige bezetting) + 6 dagen skipas Val Thorens – Orelle + mogelijkheid voor skilessen en kinderopvang.

Voor meer informatie:
Web: http://www.skiwpc.com
Email: info@skiwpc.com
Tel: 00 33 (0) 4 79 01 07 00

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het