Geen werk voor 100 skileraren Reit im Winkl

Morgen start de eerste week van de kerstvakantie. Tal van wintersporters reizen vandaag af naar hun wintersportbestemming. Er zijn skigebieden die het gelukt is de pistes te openen, maar
helaas zijn niet alle wintersportgebieden daar in geslaagd. In de skigebieden die nog niet geopend zijn kunnen de skischolen nog niet van start. Dat betekend dat er nog veel skileraren zijn die nog niet aan het werk kunnen.

Nog geen sneeuw
Wat kan een skigebied haar gasten bieden wanneer langlaufen, skiën en snowboarden niet tot de mogelijkheden behoren. Met deze vraag houden vertegenwoordigers van de gemeente en de toeristen organisatie in samenwerking met horecagelegenheden, winkeliers, dienstverleners en de skischool van Reit im Winkl zich bezig. Ze ontwikkelen voor de gevreesde sneeuwloze tijd een ‘plan B’ onder het motto: Samen komen – Reit im Winkl nieuw ontdekken.

Start van het winterseizoen
Al 4 weken lang houdt de reisbranche het weer nauw in de gaten met de hoop dat de sneeuwval op tijd zal zijn of dat het tenminste koud genoeg wordt voor het gebruik van de sneeuwkanonnen. Tot op heden wordt deze hoop helaas geen werkelijkheid. Ook in de hoger gelegen gebieden maken de locale ondernemers zich zorgen. Met de kerstperiode start traditioneel het winterseizoen. Dat betekend dat ongeveer 4.800 gasten een bezoek gaan brengen aan de gemeente.

Aangepast programma
Omdat wintersporten er voorlopig niet inzit voor de toeristen richt, het op 696 meter hoogte gelegen, Reit am Winkl zich op de mogelijkheid de natuur te kunnen ontdekken. Ook richt het gebied zich op gezelligheid en de mogelijkheid andere gasten te kunnen ontmoeten. Concreet betekend dat dat er een grote hoeveelheid vrije tijd activiteiten wordt aangeboden zoals wandeltoeren, nordic-walking, klimbos, klimparcours toeren, segway-parcours, uitgebreide openingstijden van de gemeente bibliotheek en waarschijnlijk ook het zwembad. Er wordt ook gekeken hoe de plaatselijke feestzaal gebruikt kan worden voor spel- en sportactiviteiten.

Skischool
Ook de locale skischool van Reit im Winkl breidt haar activiteiten uit en past deze speciaal aan op het gebrek aan sneeuw. Er worden speciale kinderprogramma’s ontwikkeld. “Voor ons is de huidige situatie natuurlijk dramatisch. In het hoogseizoen telt de skischool tot 100 skileraren. Als er bij ons geen sneeuw valt dan worden het 0 skileraren die skiles gaan geven. Ik ken de weersomstandigheden tot in de 19de eeuw en zulke sneeuwarme winters hebben we hier nog niet gehad,” aldus Stefan Heigenhauser.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren