Geldboete voor Britse skigids

Een skigids van de Ski Club of Great Britain werd eind april 2014 op de piste van Val d’Isere gestopt op verdenking van illegaal gidsen. Ken Piddlesden moest vorige maand voorkomen en kreeg gister zijn vonnis te horen.

Het Franse gerechtshof heeft de skigids van de Ski Club of Great Britain schuldig bevonden aan het illegaal gidsen van leden. Ken Piddlesden, kreeg een boete van €10.000 opgelegd waarvan €5.000 voorwaardelijk. De Ski Club geeft aan in te staan voor de boete en de juridische kosten van Piddlesden.

Ski Club of Great Britain
Ken Piddlesden

De uitspraak is een grote klap voor de Ski Club omdat dit betekend dat één van haar populairste diensten tegen de wet blijkt te zijn. De uitspraak heeft betrekking op alle vestigingen in de Franse skigebieden. Het gidsen is de belangrijkste dienst van de organisatie waarbij leden van de Ski Club andere leden zowel op als naast de pistes door het skigebieden meenemen. Om dit te mogen doen volgen de leden een 2 weken durende training. De dienst wordt al 50 jaar lang aangeboden in veel van de grote Franse skigebieden.

De rechtbank in Albertville geeft in haar uitspraak aan dat de leden niet gekwalificeerd zijn om andere leden te mogen gidsen. Dit is geen nieuwe regel maar in het verleden hebben de autoriteiten er voor gekozen om er geen consequenties aan te verbinden.

“We hebben onze advocaat direct gevraagd om in hoger beroep te gaan. Ook zal hij een officiële klacht bij de Europese commissie indienen”, zegt de CEO van de Ski Club, Frank McCusker.
“We moeten iedereen bedanken die ons helpt bij ons gevecht om samen sociaal te kunnen skiën. We zullen ons gevecht voortzetten”, voegde hij toe. De Ski Club heeft haar dienst in Frankrijk voor deze winter gestopt in afwachting van het proces.

Bron: Planet Ski

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren