Italië weigert Britse skigidsen

Britse reisorganisaties beëindigen hun service als skigids nadat er gedreigd is met vervolging in een Italiaans skigebied. Een soortgelijke situatie heeft zich het afgelopen jaar voorgedaan in Frankrijk bij zowel skileraren als mountainbike gidsen.

Vervolging
De skischool vereniging in Piemont, waar onder andere de skigebieden Sauze d’Oulx, Sestriere en Claviere te vinden zijn, heeft contact opgenomen met Britse reisorganisaties met de mededeling dat reisleiders die deze winter georganiseerd met hun gasten de pistes op gaan om te skiën zullen worden vervolgd.

De reisorganisaties Inghams en Crystal hebben hierop besloten om in heel Italië deze vorm van service af te schaffen. Hiermee willen ze voorkomen dat er verwarring ontstaat omtrent illegaal handelen.

“Na het ontvangen van een aankondiging deze week van de Italiaanse regering moeten we tot onze spijt mededelen dat alle ski-reisleiders de opdracht hebben gekregen om hun ski-hosting service voor deze winter te beëindigen. Deze beslissing betreft al onze resorts in Italië. We betreuren iedere vorm van teleurstelling van onze gasten,” aldus Inghams in een verklaring.

Crystal
Ook de reisorganisatie Crystal heeft al haar gasten die naar Italië afreizen deze winter geïnformeerd over het beëindigen van de service. “We laten u weten dat dankzij locale wettelijke maatregelen we de moeilijke beslissing hebben moeten nemen om de gratis skitoeren in Italië deze winter niet meer aan te bieden. Sommige van onze gasten hebben in het verleden enorm genoten van deze service. Onze locale experts zullen er alles aan doen om er voor te zorgen dat u alles haalt uit uw tijd op de pistes. Zij zullen tot uw beschikking staan om u tips te geven waar u het beste kunt skien en ze zullen u in contact brengen met gelijk gestemde van uw niveau,” aldus Crystal in een schriftelijke verklaring. Crystal zal haar skitoeren gewoon blijven voortzetten in Andora, Oostenrijk, Slovenië en Bulgarije.

Wetgeving
Er is nog geen nieuwe wetgeving geïntroduceerd maar het lijkt erop dat de skischool vereniging besloten heeft om de bestaande regelgeving te handhaven en alleen skileraren en berggidsen in staat stelt om met groepen georganiseerd de bergen te betreden.

Bekijk hier onze eerdere verslaggeving omtrent de Britse skileraar Simon Butler die veroordeelt is voor het lesgeven in een soortgelijke situatie.

Bron: Planetski.eu

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren