Skileraren uit Wallis (CH) krijgen landelijke erkenning

De federale raad van Zwitserland heeft op woensdag besloten dat het Walliser Skilehrer-Diplom gelijkwaardig is aan het landelijke sneeuwsport instructeurs diploma. Bij de landelijk erkende organisatie Swiss Snowsports kunnen skileraren uit Zwitserland hun diploma’s halen. Diploma’s behaald bij deze organisatie worden door heel Zwitserland erkend.

Skileraren die hun diploma in de staat Wallis behaalde bij Ski-Valais kregen niet dezelfde erkenning als skileraren met het landelijk erkende diploma van Swiss Snowsports.

Door de uitspraak van de federale raad in Zwitserland krijgen skileraren met een diploma behaald bij Ski-Valais nu dezelfde bevoegdheden als de skileraren die hun diploma bij Swiss Snowsports hebben behaald. Dit betekend dat leraren uit Wallis nu activiteiten kunnen aanbieden waarvoor een vergunning vereist is, zoals het tour-skiën. Vanaf begin 2014 hebben aanbieders van risicosporten zoals tour-skiën, raften en bungee jumpen boven de boomgrens een vergunning nodig. Deze nieuwe wetgeving zal moeten worden herzien nu dat het Walliser Skilehrer-Diplom dezelfde bevoegdheden geeft als het landelijke erkende diploma van Swiss Snowsports.

Dankzij de wetswijziging kunnen skileraren met een opleiding uit Wallis nu activiteiten aanbieden zonder een speciale vergunning te hoeven aanvragen. De herziening treedt in werking op 1 oktober.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Snowboardleraar in IJsland

  Gastblogger Vincent Drost van VT Adventures en Iceland Snowsports begon zijn carrière als snowboardleraar in de Zwitserse Alpen. Naast het lesgeven als docent economie, reisde