Skileraren uit Wallis (CH) krijgen landelijke erkenning

De federale raad van Zwitserland heeft op woensdag besloten dat het Walliser Skilehrer-Diplom gelijkwaardig is aan het landelijke sneeuwsport instructeurs diploma. Bij de landelijk erkende organisatie Swiss Snowsports kunnen skileraren uit Zwitserland hun diploma’s halen. Diploma’s behaald bij deze organisatie worden door heel Zwitserland erkend.

Skileraren die hun diploma in de staat Wallis behaalde bij Ski-Valais kregen niet dezelfde erkenning als skileraren met het landelijk erkende diploma van Swiss Snowsports.

Door de uitspraak van de federale raad in Zwitserland krijgen skileraren met een diploma behaald bij Ski-Valais nu dezelfde bevoegdheden als de skileraren die hun diploma bij Swiss Snowsports hebben behaald. Dit betekend dat leraren uit Wallis nu activiteiten kunnen aanbieden waarvoor een vergunning vereist is, zoals het tour-skiën. Vanaf begin 2014 hebben aanbieders van risicosporten zoals tour-skiën, raften en bungee jumpen boven de boomgrens een vergunning nodig. Deze nieuwe wetgeving zal moeten worden herzien nu dat het Walliser Skilehrer-Diplom dezelfde bevoegdheden geeft als het landelijke erkende diploma van Swiss Snowsports.

Dankzij de wetswijziging kunnen skileraren met een opleiding uit Wallis nu activiteiten aanbieden zonder een speciale vergunning te hoeven aanvragen. De herziening treedt in werking op 1 oktober.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren