Stichting ter nagedachtenis aan omgekomen skileraar

Nog geen jaar geleden, op 1 januari 2014, verschijnt het verschrikkelijke nieuws dat de 18 jarige skileraar Jelle van den Berg is overleden. Jelle was werkzaam bij een skischool in Zell am See, Oostenrijk. Hij liep daar stage voor zijn Sport en Bewegen opleiding aan het ROC in Nijmegen. Nadat hij wordt gemist bij een skischool bespreking wordt Jelle na een korte zoektocht op 1180 meter hoogte levenloos gevonden.

Jelle van den Berg Stichting
In nagedachtenis aan Jelle is er nu de Jelle van den Berg Stichting. Op 1 november vond bij Ski- en Snowboardclub De Schans in Uden de presentatie plaats. De stichting is in het leven geroepen om de passie en betrokkenheid die Jelle voor de sport had voort te zetten. Er wordt nauw samen gewerkt met Ski- en Snowboardclub De Schans waar Jelle intensief betrokken bij was.

De stichting heeft als doel het ski- en snowboardonderwijs voor kinderen met een lichte geestelijke- of lichamelijke bewerking en problemen op sociaal-emotionele gebied aan te laten sluiten op het reguliere ski- en snowboard groepsonderwijs. De stichting wil haar doel bereiken door het geven van workshops gericht op het herkennen van dergelijke beperkingen en de omgang met deze doelgroep tijdens de lessen. Ook zal er ondersteuning worden ingezet tijdens lessen voor deze doelgroep.

Steunen
Wil je de Jelle van den Berg Stichting ondersteunen doe dan een donatie op rekeningnummer NL72 INGB 0006 505387 t.v.n. Jelle van den Berg Stichting.

Voor meer informatie bezoek je de website van de Jelle van den Berg Stichting.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren