Stichting ter nagedachtenis aan omgekomen skileraar

Nog geen jaar geleden, op 1 januari 2014, verschijnt het verschrikkelijke nieuws dat de 18 jarige skileraar Jelle van den Berg is overleden. Jelle was werkzaam bij een skischool in Zell am See, Oostenrijk. Hij liep daar stage voor zijn Sport en Bewegen opleiding aan het ROC in Nijmegen. Nadat hij wordt gemist bij een skischool bespreking wordt Jelle na een korte zoektocht op 1180 meter hoogte levenloos gevonden.

Jelle van den Berg Stichting
In nagedachtenis aan Jelle is er nu de Jelle van den Berg Stichting. Op 1 november vond bij Ski- en Snowboardclub De Schans in Uden de presentatie plaats. De stichting is in het leven geroepen om de passie en betrokkenheid die Jelle voor de sport had voort te zetten. Er wordt nauw samen gewerkt met Ski- en Snowboardclub De Schans waar Jelle intensief betrokken bij was.

De stichting heeft als doel het ski- en snowboardonderwijs voor kinderen met een lichte geestelijke- of lichamelijke bewerking en problemen op sociaal-emotionele gebied aan te laten sluiten op het reguliere ski- en snowboard groepsonderwijs. De stichting wil haar doel bereiken door het geven van workshops gericht op het herkennen van dergelijke beperkingen en de omgang met deze doelgroep tijdens de lessen. Ook zal er ondersteuning worden ingezet tijdens lessen voor deze doelgroep.

Steunen
Wil je de Jelle van den Berg Stichting ondersteunen doe dan een donatie op rekeningnummer NL72 INGB 0006 505387 t.v.n. Jelle van den Berg Stichting.

Voor meer informatie bezoek je de website van de Jelle van den Berg Stichting.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het