Uitslagen Österreichische Demo- und skilehrermeisterschaft 2014

Bij de best mogelijke omstandigheden organiseerde het Salzburger Skilehrer en Snowboardlehrer Verband (SBSSV) Vrijdag 21 Maart op de Zwölfer-Wereldbekerpiste in Saalbach-Hinterglemm de jaarlijkse demo- en skilerarenwedstrijden. Ondanks voorjaarstemperaturen zette Bartl Gensbichler en zijn team van Schiclub Saalbach-Hinterglemm een afdaling neer waarop ook de laatste van de 129 starters goed uit de voeten kon.

De wedstrijd eindigde met een kleine verrassing. Sandra Bernhofer van Skischule Fun & Pro Flachau werd de grote winnaar van de dag. Niet alleen skiede zij de snelste tijd (52,83 sec.) maar wist naast de titel van Landesmeisterin ook de titel van Österreichischemeisterin en de titel Mannschaftsmeisterin in de wacht te slepen met haar team van Fun & Pro Flachau.

Landesmeisterer bij de heren werd de jonge Moritz Girbl van de Alpineschule Maria Alm met een tijd van 53,40 sec. Österreichischemeister bij de heren werd de uit Tirol afkomstige Hannes Geisler van Skischule Hochzillertal met een tijd van 52,93 sec. De Österreichische Mannschaftmeisterschaft titel ging naar Skischule Reith uit Kitzbühel.

Demonstratiewedstrijd
Als kers op de taart ging om 18:00 bij schemer de Österreichische Demomeisterschaft van start. Dit spektakel trok een grote menigte aan toeschouwers. Ondanks dat de temperatuur daalde en de piste uitstekend geprepareerd was werden de omstandigheden steeds moeilijker. Des te hoger zijn de mooie prestaties van de demoteams in te schatten.

Onverslaanbaar waren tijdens deze editie de demoteams uit Fiss-Ladis. Zowel het heren team Atomic Team Skischule Fiss Ladis-Tirol met 84,7 punten, als het dames team Snow Pirates Skischule Fiss Ladis-Tirol met 84,0 punten mochten tijdens de prijsuitreiking de hoogste podiumplaats beklimmen.

Uitslag
Dames:
1. Snow Pirates Skischule Fiss Ladis-Tirol 84,0
2. Blueberries Damen Demo Team Obertauern-Salzburg 82,2
3. Yslca Snow Flakes Schneesport Akademie Ischgl-Tirol 81,6

Heren:
1. Atomic Team Skischule Fiss Ladis-Tirol 84,7
2. Frisch-Saftig-Steirisch Skischule Haus im Ennstal-Steiermark 83,9
3. New School Team Skischule Fiss Ladis-Tirol 83,4
3. Herren Team der Skischule Maria Alm-Salzburg 83,4 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren