Fit voor de start van een nieuw seizoen (Deel 1)

Ski- en snowboardles geven is een fysiek zware inspanning. Met de winter voor de deur word het langzaam tijd om er voor te zorgen dat we weer ski-fit worden. In een serie van 4 artikelen gaan we je op weg helpen naar een fitte seizoenstart. Zo kun je straks fit je eerste les geven en houd je de energie over om tijdens de eerste dumps de hele dag door de poeder te knallen, ‘no breaks on powder days!’ Dit eerste artikel gaat over de basis. Met spierkracht alleen kom je er niet. Je hebt een goede conditie nodig om de hele dag vol energie je lessen te geven.

Heb je een zittend beroep dan betekent dat niet dat je zittend moet reizen. Pak de fiets in plaats van de auto, neem de trap in plaats van de lift en loop in plaats van dat je direct de bus of tram neemt. Een paar voorbeelden van hoe je zonder dat je extra naar de sportschool toe moet al aan je basisconditie kunt werken. Laat je lichaam er alvast aan wennen dat je straks de hele dag aan het bewegen bent.

Neem de fiets
Optimaal zou zijn om de racefiets of mountiabike te pakken en twee keer per week een aantal uurtje’s lekker weg te trappen. Fietsen is een prima conditionele voorbereiding op het skiën. Pak de mountainbike, zoek een paar heuvels op in de buurt en je hebt een super training. Veel top skiërs fietsen graag in de zomer om hun conditie op pijl te houden. Zo post Ted Ligety in de zomer af en toe een snapshot van zijn nieuwe racefiets en bijten de Oostenrijkse dames van het nationale skiteam zich tijdens hun conditie-kamp op Mallorca stuk op de mooie colletje’s daar.

Hardlopen
Helaas heeft niet iedereen zo’n mooie fiets als Ted Ligety in de schuur staan of het budget om een weekje naar Mallorca te vliegen om te trainen. Gelukkig biedt hardlopen de uitkomst. Je hoeft niet direct kilometers aan één stuk te rennen maar bouw het rustig op. Een stukje lopen en een stukje rennen, lopen en rennen. Begin met korte afstanden en bouw dat langzaam op. Ga je 2 tot 3 keer per week dan zul je al snel merken dat je met sprongen vooruit gaat. Met app’s als Strava en Endomundo word het bijhouden van je resultaten binnen no-time nog verslavend ook!

Met deze tips kun je de komende weken lekker aan de slag. Binnenkort geven we je meer handige tips om fit aan het seizoen te beginnen. Houd onze website dus goed in de gaten.

Wat doe jij eraan om fit aan het winterseizoen te beginnen?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en