Het aanschaffen van nieuw materiaal, met vandaag de skischoen!

Is jouw wintersportuitrusting aan vervanging toe? Wij van Sneeuwsportleraren helpen je graag op weg bij het aanschaffen van nieuw materiaal. Alles waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe skischoenen wordt in deze blog besproken. Lees dus zeker even verder als jij deze winter wilt shinen met materiaal dat echt bij jou past!

 

Skischoenen

Goed passende skischoenen zijn heel erg belangrijk. Pijn in de voeten kan een dag op de piste flink verpesten. Om de juiste skischoenen te vinden voor jouw voeten zijn er een aantal aspecten van groot belang. Dit maakt dat skischoenen kopen tijd vergt; passen, passen en nog eens passen. Net zo lang totdat het 100% goed voelt.

Waar moet je op letten?

Een belangrijk aspect is de flex index, deze geeft de stijfheid van de schoen weer. Eerlijkheid duurt het langst, dat weten we stiekem allemaal. Doe je bij het kopen van nieuwe schoenen dan ook niet beter of minder goed voor dan je bent. Door eerlijk te zijn zal je uitkomen bij de flex index die past bij jouw niveau. Tevens is het belangrijk om jouw gewicht hierbij te vermelden. Alleen met een flex index die past bij jouw niveau en gewicht zal je de meeste grip hebben op jouw ski’s.

Heb je de juiste flex index bepaald, dan is het tijd om jouw voeten op te meten. De breedte van jouw voet is namelijk erg belangrijk bij het vinden van de juiste schoen. Hoe breder de schoen hoe comfortabeler de schoen zal zitten. Een te brede schoen zorgt echter voor minder grip op de ski en pijn, iets wat we willen voorkomen. Een te smalle schoen zal ook zorgen voor pijnklachten. Zorg er dus voor dat je jouw voeten nauwkeurig laat opmeten. Op deze manier zal je een schoen vinden die past bij de breedte van jouw voet. Niet alleen de breedte van jouw voet is belangrijk, ook de lengte. Jouw tenen moeten de voorkant van de schoen raken als je rechtop staat. In de juiste skihouding moeten jouw tenen vrij zijn. Als dit het geval is heb je de juiste schoenmaat gevonden!

De juiste flex index en maat zijn nu bepaald, het grote pasfestijn kan beginnen. Skischoenen passen totdat je echt de juiste schoen voor jouw voeten hebt gevonden is wat je te wachten staat. Laat je hierbij niet afleiden door hippe kleurtjes en designs. Een mooi uiterlijk van de schoen is onderschikt aan het draagcomfort. Twijfel je bij het passen of de schoen voor jouw voeten geschikt is, haal dan de binnenschoen eruit. Bij het passen van alleen de binnenschoen kun je goed zien hoe de schoen om je voet sluit. Als de binnenschoen goed past, maar de buitenschaal knelt dan is de combinatie van deze binnen- en buitenschoen niet de juiste voor jou.

Als je uiteindelijk een schoen hebt gevonden die niet knelt met de juiste flex index, de juiste breedte en de juiste lengte, dan is jouw missie geslaagd. Veel schoenen kunnen tegenwoordig met behulp van warmte aangepast worden aan jouw voet. Laat de schoen vormen naar jouw voeten voordat je met jouw nieuwe skischoenen de winkel uitloopt. De skischoenen zijn nu helemaal aangepast en afgesteld op jouw voeten, het skiplezier kan beginnen!

Waar in Nederland kun je terecht?

Ben je op zoek naar een winkel waar jij terecht kan voor het beste advies voor jouw nieuwe skischoenen? Ga dan zeker even langs bij MK Skiservice in Bilthoven. Menno Koelewijn kan jou het beste advies geven voor deze winter!

Nog meer tips? Sokken!

Niet alleen je skischoenen zijn belangrijk, maar ook goede sokken zijn essentieel tijdens het skiën. Minder spierpijn en blessures en warmere voetjes zijn de kracht van STOX Energy Socks. Dankzij de compressietechniek zorgen STOX Skiing Socks namelijk voor maximaal energieke benen en verbeterde stabiliteit, waardoor blessures en vermoeide of zware benen worden voorkomen. Tevens bevorderen de sokken de verwijdering van afvalstoffen, wat betekent dat jij de dag erna weer lekker fit bent. En ondertussen zorgt de Merino wol er ook nog voor dat jij geen koude voeten meer hebt! Wij Van Sneeuwsportleraren.nl zijn allemaal fans en kunnen de sokken van STOX aanraden voor zowel mannen als vrouwen!

 

Ben je ook benieuwd naar Nadja’s tips over het kopen van nieuwe ski’s? Blijf ons dan volgen, want later deze week volgen er nog meer tips!!

 

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren