Welkom bij een nieuw gerecht in de blogreeks van Oostenrijkse gerechten, vandaag op het menu: Speckknödel. Voordat ik begon met het maken van dit gerecht dacht ik eigenlijk dat het een stuk moeilijker zou zijn, maar naast het vele snijwerk is het eigenlijk best een makkelijk gerecht. Wel duurt het even voor het op tafel […]
Het leven van een sneeuwsportleraar. Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend over. Leuke en schattige kinderklasjes, toffe privégasten, mooie uitzichten over bergtoppen, vrije skidagen, après-ski en nog veel meer! Maar geen enkele baan is perfect en zo heb je ook als […]
Gastblogger Vincent Drost van VT Adventures en Iceland Snowsports begon zijn carrière als snowboardleraar in de Zwitserse Alpen. Naast het lesgeven als docent economie, reisde hij in de schoolvakanties al jarenlang af naar Anzère om snowboardles te geven. Ondertussen organiseerde hij nog ski- & snowboardreizen én outdoorreizen naar Oostenrijk. En als Vincent dan toch daar […]
Kortom, het gerecht heeft een lange en mysterieuze geschiedenis. Maar in de huidige wereld kennen we kaiserschmarrn als lekker maaltje op de prachtige witte pistes (of misschien wel in de zomer op de groene bergen) in Oostenrijk.
Het is zover! Na je eerste seizoen als skileraar ben je geen groentje meer. Je hebt een hoop ervaring opgedaan. Zo weet je nu hoe je moet om gaan met ski angst, hoe je fooi binnen haalt en heeft het Oostenrijkse dialect voor jou geen geheimen meer. Daarnaast is je chef natuurlijk maar wat blij […]
Als skileraar draag je een grote verantwoordelijkheid. Je bent tenslotte de hele dag op pad met een groep kinderen. Kinderen waarvan de ouders ze aan jou hebben toevertrouwd. Jouw grootste angst is dan ook om een kind kwijt te raken. Of je nu een doorgewinterde skileraar bent of dit jaar aan jouw eerste seizoen begint, […]
Apfelstrudel, onder ons Hollanders een favoriet! Zoals wij hier in Nederland onze oer-Hollandse appeltaart hebben, kennen de Oostenrijkers Apfelstrudel als een ware delicatesse. En wat is er nou lekkerder dan tijdens een mooie skitocht even pauze te houden met een lekker stuk (warme) gebak met ijs/slagroom/vanillesaus? Juist… Niets! 🙂 Tijdens het schrijven van deze […]
Dit jaar zal door de huidige COVID-19 situatie een wintersport brengen die anders is dan anders. De skigebieden zijn nu druk in overleg om te kijken wat er gedaan kan worden zodat mensen toch op wintersportvakantie kunnen gaan en wij toch kunnen gaan lesgeven. Maar hoe gaat dat er nu eigenlijk uit zien? Bijna […]
Ik heb geen precieze gegevens over het aantal deelnemers voor verschillende cursussen (Level 1, 2 en 3), maar er valt me wel iets op. Hoe komt het dat zoveel mensen ophouden met hun opleidingstraject na het behalen van hun Anwärter. Waarom kiezen er maar zo weinig sneeuwsportleraren voor een vervolgopleiding? Laat ik even beginnen […]