Vorsaisonale überprüfung ski’s en snowboards

De winter komt eraan en alle wintersportwinkels zijn volop bezig met de voorbereidingen. Winkels die ski’s en snowsboards verhuren moeten vooraleer ze mogen verhuren een aantal stappen doorlopen. Gastblogger Laurens neemt jullie mee in dit belangrijke proces.

 

Ski’s

Alle ski’s moeten elektronisch getest worden voordat ze verhuurd mogen worden. Dit wil zeggen dat de verhuurder elke ski voor het seizoen reeds in zijn handen heeft gehad en met behulp van een machine deze getest heeft. Elke binding moeten een bepaalde waarde kunnen aangeven. Lukt dit niet, dan moet de afstelling van de binding anders gedaan worden. Dit wordt dan op de ski geschreven, zodat iedereen die de ski instelt dit weet. Als de binding een veel te grote afwijking heeft, dan mag deze niet meer verhuurd worden.

Na de check voor het seizoen, moeten er tijdens het seizoen ook ski’s elektronisch getest worden. Elke week moet er 10% van alle ski’s of minimum 80 paar ski’s getest worden. Naargelang het aantal bindingen die de test doorstaan, worden de regels verstrengd of versoepeld.

Verder wordt er gekeken of er nog genoeg kanten op de ski’s zijn en dat het belag van de ski nog volledig in orde is. Iedereen die ski’s huurt, kan er dus vanuit gaan dat de ski’s en bindingen volledig in orde zijn.

Snowboards

Naast ski’s worden er natuurlijk ook snowboards verhuurd. Bij snowboards worden de kanten en het belag nagekeken. Daarnaast kijkt men ook of alle onderdelen van de bindingen nog in goede staat zijn. Zo niet, worden deze gerepareerd of vervangen.

Skischoenen

Last but not least heb je nog de skischoenen. Hier worden er verschillende onderdelen bekeken. Eerst en vooral kijk je naar de onderkant van de schoen. De plaatjes mogen geen afgebroken of volledig versleten delen bevatten. Vaak zie je dat er een gaatje onstaat of dat deze volledig afgesleten zijn door te veel over de stenen te lopen of door veel te gebruiken. Deze plaatjes kunnen gewoon vervangen worden.

Daarnaast moet je ook steeds kijken of er erge beschadigingen zijn aan de rest van de schoen. Een scheurtje in een schoen komt af en toe voor.

De klepjes om je schoenen aan te spannen komen soms los. Deze dienen dan vastgeschroefd of vervangen te worden.

Dus…

Conclusie: jullie als ski- en snowboardleraren kunnen de gasten nu volledig geruststellen dat het materiaal altijd gecontroleerd dient te worden door de verhuurder.

Kijk jijzelf eigenlijk jouw eigen materiaal wel vaak genoeg na?

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en