Verzekering voor skileraren

Werken in de wintersport is een leuke ervaring: hele dagen op de piste staan en van je hobby je werk maken. Wintersporten brengen echter ook bepaalde risico’s met zich mee. Nadenken over je verzekering is dus iets wat je zorgvuldig moet doen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook al ben je nog zo’n ervaren skiër. De belangrijkste redenen om je als ski- of snowboardleraar goed te verzekeren:

 • Medische zorg in het buitenland is duur, zeker in privéklinieken in de buurt van skigebieden. Als je niet (voldoende) verzekerd bent, bestaat de kans dat je zelf een hoog bedrag moet (bij)betalen.
 • De kosten van reddings- of opsporingsoperaties in het buitenland kunnen erg hoog oplopen, vooral in moeilijk begaanbare (ski)gebieden. Kosten van een helikoptervlucht, banaan- of gipsvlucht worden in de regel niet gedekt door de basiszorgverzekering.
 • Als je betaald werk doet in het buitenland, komt het recht op de zorgverzekering in de regel te vervallen. In dat geval is het extra belangrijk een passende verzekering af te sluiten.
 • Je kunt te maken krijgen met beschadiging, verlies of diefstal van je bagage en wintersportuitrusting.
 • Werkgevers bieden niet altijd een goede verzekering.
 • Het kan lastig zijn in noodsituaties zelf te achterhalen welke stappen je moet nemen. Met een goede reisverzekering kun je 24/7 rekenen op de hulp van een Nederlandse alarmcentrale.

Werken met een doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekeringen bieden in de regel geen dekking tijdens betaald werk in het buitenland. Ten eerste omdat er niet meer strikt sprake is van een recreatieve reis. Ten tweede vereist een doorlopende reisverzekering altijd dat je nog een Nederlandse basiszorgverzekering hebt. Dat is doorgaans niet het geval als je betaald werk doet.

Nederlandse Zorgverzekering stopzetten of aanhouden?

In de praktijk blijkt dat je de Nederlandse zorgverzekering niet mag aanhouden als je betaald werk hebt in het buitenland. Het aanhouden of stopzetten van de zorgverzekering is geen keuze, maar gebonden aan allerlei wetten en regels. Dit mag je dus niet zelf bepalen! Meer informatie hierover vind je hier.

Beroepsrisico

Omdat je de hele dag op de latten staat en je op (grote) hoogte bevindt, heb je te maken met bijzondere risico’s. De meeste reisverzekeraars schatten in dat je veel risico loopt en willen daarom geen dekking bieden. Dit betekent dat je niet verzekerd bent voor kosten die direct of indirect voortvloeien uit jouw werk als skileraar. De skischool kan voor jouw als werknemer een werknemersverzekering hebben afgesloten en is dat in veel gevallen ook verplicht te doen. Zorg er voor dat je zwart op wit hebt staan waar je wel en niet voor verzekerd bent tijdens je werk en vrije tijd zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Verzekering: Allianz Globetrotter

 • Voor werk als ski- of snowboardleraar betaal je 35% toeslag op S.O.S. Hulpverlening, Ongevallen, Medische Kosten
 • Ook af te sluiten als jouw Nederlandse zorgverzekering geen dekking meer biedt
 • Je kunt zelf bepaalde modules aan en uit zetten. Je kunt dus bepaalde onderdelen niet verzekeren, en zo kosten besparen
 • Dekking voor wintersportuitrusting tot max. € 1.500 (bagage totaal tot max. € 5.000)
 • Opsporing/redding gedekt tot max. € 50.000
 • Maximale reisduur 2 jaar. Niet flexibel met verlengen: bestaande klachten worden na verlenging niet vergoed
 • Dekking voor off-piste skiën mogelijk, mits er geen lawinegevaar is

Meer informatie

De hier boven genoemde verzekering wordt aangeboden door NNAM. Zij nemen graag vrijblijvend contact met je op om eventuele vragen te beantwoorden of een tijdelijke verzekering af te sluiten.

Verzekering afsluiten? Dat kan hier!