Hoe overleef ik…. de middagpauze met een groep kids?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen dan ook graag onze ervaringen met jou. Deze week ‘Hoe overleef ik.. de middagpauze met een groep kids?’.

Naast dat je de kinderen skiles geeft en je als leraar je groepje op de piste aan het vermaken bent, krijgen kinderen aan het einde van de ochtend vooral heel veel honger van het vele oefenen en spelen in de sneeuw. Elk groepje is natuurlijk anders en ook leeftijd maakt veel verschil, maar hoe pak je de lunchpauze nou zo slim en effectief mogelijk aan? Zie je het al voor je? 10 drukke, hongerige, dorstige en warm ingepakte kinderen die een restaurant binnen lopen? Hier een aantal tips om dat zonder moeite te laten slagen!

Eerst de kinderen, dan jijzelf

Belangrijk is dat tijdens dit soort dagen de kinderen altijd voorop staan. Trek dus eerst de kleding van de kinderen uit. De helm lekker af en de sjaals ook even weg. Zorg eerst dat de kinderen kunnen gaan zitten en dat de kinderen eerst eten en drinken krijgen. Zodra alle kinderen goed zitten en lekker aan het eten zijn, is er tijd om zelf ook even wat te eten. 

Wat ook een hoop hectiek kan voorkomen is kinderen direct slim te laten zitten aan tafel. Twee druktemakers naast elkaar betekent bijna altijd chaos! Daarnaast is het ook slim om kleurplaten of spelletjes mee te nemen. Hiermee kun je kinderen weer wat langer vermaken. Het klinkt misschien allemaal logisch, maar soms in alle hectiek wordt dit nog wel eens vergeten.

Weet wat je kinderen wel of niet eten!

Vaak hebben restaurants standaard menu’s voor de kinderen. Dit is ook wel zo makkelijk. Iedereen krijgt hetzelfde eten en drinken en het uitserveren gaat lekker snel. Probeer dus te zoeken of er een restaurant op de piste is waar dit het geval is, misschien heeft je skischool ook wel deals gesloten met bepaalde plekken. Check van te voren of er allergieën zijn en bespreek eventueel met ouders of het makkelijke of moeilijke eters zijn. 

Als kinderen de optie krijgen om eigen eten en drinken uit te zoeken, dan is het slim om alle kinderen in ieder geval evenveel te geven. Dus niet te veel wisselen in grote of kleine bekers drinken, lees: jaloezie!!! Kleine tip: geef kinderen sowieso maar halfvolle bekers en schenk het bij als het op is, scheelt een hoop gedoe als ze het laten vallen.

Voldoende kleding uit!

Het zijn soms best vermoeiende dagen voor de kinderen. Al die laagjes constant aan en uit, helm op en af en ga zo maar door. Toch is het fijn om tijdens de lunchpauze de boel wel even uit te doen. Meestal ga je lekker binnen zitten met de kinderen en maak je echt even tijd om je groepje tot rust te laten komen. Daarnaast is het ook voor de lichaamstemperatuur belangrijk om binnen kleren uit te doen. Als we dit niet doen, krijgen de kinderen het daarna buiten veel sneller koud!

Handschoenen van kinderen worden vaak erg nat en koud. Probeer deze op een plek te leggen waar de kans het grootst is dat ze drogen. Een verwarming is niet altijd mogelijk, maar even op een droge warme plek leggen is belangrijk! De kleren die niet nat zijn geworden, kunnen het beste zoveel mogelijk in de helm bewaard worden. De helm kan dan bijvoorbeeld weer aan de stoel vastgeklikt worden van het kind. 

Plassen, altijd plassen!

Waar wij als volwassenen nog wel eens even kunnen wachten, kunnen kinderen dit nog een stuk minder goed. Kinderen die aan skiles beginnen zijn dan wel zindelijk, maar het reguleren van de blaas is soms nog best lastig. Sommige kinderen moeten aan het begin van de lunchpauze al, of tijdens de les in de ochtend al een keer, maar aan het einde van de pauze voordat we weer losgaan, is plassen echt noodzakelijk, geen excuus! 

Tip: ga met alle kinderen tegelijk naar de wc, vaak gaan ze dan vanzelf of moeten ze opeens wel plassen. Je ziet het al voor je, net de jas, sjaal, handschoenen, buff en helm weer op, ski’s aan, eerste lift naar boven te pakken en: juf…. ik moet toch wel plassen… wil je meer lezen over hoe je dit het beste kan plannen? Lees dan de blog van Fréderique over hoe je broekplassers overleefd! 

 

Plezier maken

Ondanks dat er dus een hoop dingen lijken te zijn waar je even rekening mee moet houden om de lunchpauze goed te kunnen laten verlopen, is de pauze vooral ontzettend gezellig! Maak er elke keer een feestje van met liedjes, spelletjes, en kleurplaten! Na de lunch hebben kinderen weer frisse energie (en jij als leraar als het goed is ook) om er weer een middag heerlijk tegenaan te kunnen gaan in de heerlijke sneeuw.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren