Skileraar worden

Het beste beroep van de hele wereld ski of snowboardleraar! Je wilt ski- of snowboardles gaan geven maar weet niet waar je moet beginnen? Hier lees je hoe je binnen enkele weken ski- en/of snowboardleraar kunt worden en les kunt gaan geven in binnen- of buitenland.

Opleiding

Om ski- en snowboardles te mogen geven moet je in het bezit zijn van een skileraren- of snowboarddiploma. In Nederland is dat minimaal het NSL diploma, in Oostenrijk het Anwärter en in Frankrijk het Brevet d’étàt. Je kunt deze opleidingen volgen bij verschillende opleidingsinstituten in verschillende landen. Het is aan te raden om je opleiding te volgen in de taal waarin je lest wilt gaan geven. Zo ben je direct op de hoogte van de technische termen. Ga je lesgeven in Oostenrijk dan kun je het beste je opleiding in het Duits volgen. Dit kan ook via verschillende Nederlandse organisaties. Kijk voor meer informatie bij opleidingen.

Vind een skigebied dat bij jou past

Met de opleiding die je hebt gehaald mag je in bepaalde landen lesgeven. Met het NSL diploma mag je lesgeven in Nederland, met het Anwärter in Oostenrijk, enz. Richt je daarom op het land waar je de bevoegdheid hebt om les te mogen geven. Het heeft geen zin om met het Anwärter diploma te solliciteren in Frankrijk.

Vraag jezelf af waar een skigebied voor jou aan moet voldoen. Ga je opzoek naar een groot of klein skigebied? Wil je veel après-ski of juist helemaal geen? Wil je in je vrije tijd de beschikking hebben over een funpark of ski-route. Of wil je juist in dat skigebied zitten waar je de beste off-piste kunt skiën? Ligt je voorkeur bij een skigebied waar vooral Nederlanders komen of juist alleen maar Duitse en Oostenrijke gasten?

Lees jezelf in op internet en win informatie op skileraren informatie.

Zoek een skischool die bij jou past

Wanneer je weet in welk gebied je terecht wilt komen kun je gaan kijken welke skischolen zich daar gevestigd hebben. Het vinden van een skischool die bij jou past is belangrijker dan dat je in een goed gebied terecht komt. Het grootste deel van je tijd ben je aan het werk en heb je te maken met de arbeidsomstandigheden van de skischool.

Wij hebben de meeste skischolen voor je bij elkaar gezocht. Skileraren die gewerkt hebben bij deze skischolen kunnen hun ervaring delen. Kijk hiervoor op de pagina ‘skischolen‘.

Leg contact met verschillende skischolen

Het is verstandig om je op meer dan één skischool te richten. Schrijf verschillende skischolen aan zodat je deze met elkaar kunt vergelijken. Stel jezelf voor in je eerste mail door middel van een kort CV en informeer naar de mogelijkheden om les te geven.

Wanneer je van de skischool een positieve reactie terug ontvangt dan kun je dieper ingaan op de arbeidsomstandigheden. Vraag onder andere naar onderkomen, salaris en werktijden. Voor meer informatie bezoek je onze pagina ‘opzoek naar een passende skischool‘.

Op reis naar je bestemming

Opleiding geregeld en skischool gevonden, dan ben je klaar om te gaan. De meest voorkomende reismethode zijn per auto of per vliegtuig. Goedkoper is het meereizen met een reisorganisatie. Vaak zijn er in de bussen die vertrekken naar de alpen stoelen vrij. Deze stoelen kun je voor een paar tientjes boeken. Neem hiervoor informatie op met reisorganisaties die reizen organiseren naar jouw skigebied.

Je kunt ook bij de skischool informeren of er andere leraren vanuit Nederland reizen die nog een stoel vrij hebben in hun auto. Dit scheelt dan voor beide in de benzinekosten.

Hulp nodig?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het worden van skileraar of heb je hierbij hulp nodig? Wij helpen je graag op weg! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Word nu lid!

Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

Word lidRegistreer als leraar

Meest gelezen

Social Media