Tussenjaar

Geslaagd, jaartje ertussen uit of gestopt met werken?

Een tussenjaar kun je op veel verschillende manieren invullen en ook nemen in verschillende situaties / op verschillende momenten in het leven. Laat ons jullie meenemen naar een wereld van vrijheid, maar ook een wereld waarin je veel leert. Kennis die je in de schoolbanken niet zal meekrijgen, maar die daarom zeker niet minder belangrijk is!

Hoewel wij absoluut niet willen zeggen dat studeren niet belangrijk is (!), zijn wij wel een echte voorstander van een gap-year nemen. Een gap-year kun je op verschillende momenten in je leven nemen en je kunt natuurlijk ook veel verschillende dingen doen. Zo kun je na de middelbare school of na je studie naar het buitenland gaan, maar ook als je al werkt kun je er nog voor kiezen je koffers te pakken. Wat veel mensen doen is dat ze een paar maanden door Azië gaan reizen, door Zuid-Amerika of Australië, óf ze gaan skiles geven in Oostenrijk!

Ervaringen om nooit meer te vergeten

Tijdens een langere periode in het buitenland leer je veel over hoe je je eigen boontjes moet doppen; moet zorgen voor jezelf en soms ook voor anderen. Je krijgt een heleboel nieuwe indrukken, spreekt mensen die je een nieuwe kijk op het leven geven en beleeft ervaringen die je nooit meer zal vergeten. Je leert optimaal genieten van het leven en ontwikkeld nieuwe passies zoals reizen, bepaalde sporten of misschien wel vreemde talen! Mocht skiën nou écht jouw passie zijn, maar wil je heel graag naar Australië, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om jouw backpackreis te combineren met skiles geven in Australië! Twee van onze bloggers waren je al voor, op onze website kun je de verhalen van Tetje en Laura lezen die je meenemen naar Perisher en Falls Creek. Óf lees de verhalen van al onze andere bloggers die met veel plezier en enthousiasme in Oostenrijk en Frankrijk lesgeven.

Volg je passie, leef je droom

Kun jij ook nergens anders meer van dromen dan jouw hart te volgen? Wil jij ook geld verdienen terwijl je dagelijks bezig bent met jouw passie? Maar ben je er nog niet helemaal zeker van dat skiles geven echt iets voor jou is? Doe dan de test op onze website en plan gelijk jouw opleiding! 

Je opleiding tot ski- of snowboardleraar kun je overigens ook deze zomer nog volgen! Meer info en praktische informatie rondom de zomeropleidingen kun je vinden via deze link. Wil je graag lezen over Guido’s persoonlijke ervaring, lees dan hier zijn blog.

 

Word nu lid!

Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

Word lidRegistreer als leraar

Meest gelezen

Social Media