Waarom de zomeropleiding geschikt is voor jou!

De volledige opleidingen Anwärter en Landes 1 worden zowel in de winter als in de zomer aangeboden. Niet op een binnenbaan en ook niet aan de andere kant van de wereld, maar op de gletsjers in Oostenrijk. Zelf heb ik ook deelgenomen aan de Anwärter opleiding op de Hintertuxer Gletscher in juli en het is mij uitstekend bevallen. Maar wat maakt die zomer opleiding dan zo leuk?

 

Lekker weertje!

Het spreekt natuurlijk al voor zich, maar het is een opleiding in de zomer! Naast het drukke programma van de opleiding is er soms even ruimte voor ontspanning. Wat is het dan lekker dat je even buiten op het balkon in het zonnetje kan zitten om je zo voor te bereiden op de theorieles. Ook in de avond blijft het langer warm en kan je met alle deelnemers buiten op het terras genieten van een welverdiend après-ski biertje tot hoe laat je het dan ook wilt maken. Natuurlijk is het niet alleen mooi weer in het dal, maar ook op de berg. Al moet je er tijdens de lessen als een skileraar uitzien, in de pauze kun je gerust even van de zon genieten en met korte mouwen een kleurtje pakken.

Één klein nadeel…

Er is wel één klein nadeel aan het warme weer op de berg. De wintersporters die vaak laat in het seizoen gaan skiën zullen het wel weten: Papsneeuw. In de zomer kan je pech hebben met de sneeuwcondities door het warme weer. In de ochtend zijn de pistes goed genoeg om het Eigene können te oefenen, en na de middagpauze is de sneeuw nog goed om de beginselen zoals Pflugdrehen te oefenen. De condities hoeven dus geen negatieve invloed te hebben op de opleiding. Sterker nog met mindere condities wordt techniek alleen nog maar belangrijker en dus beter aangeleerd!

Ga je nog naar school?

Verder is de zomeropleiding ideaal wanneer je nog op school zit, omdat je je zomervakantie kan combineren met je favoriete sport. Als je nog op school zit heb je in het winterportseizoen, in vergelijking met de zomer, weinig vakantiedagen. Dus de paar dagen die je hebt, wil je natuurlijk optimaal benutten. Dan is het fijn als je je diploma al op zak hebt en de hele week kan lesgeven.

Ook als je niet op school zit is dit natuurlijk een groot voordeel. Wanneer je je diploma in de zomer haalt, kun je het volledige winterseizoen lesgeven in jouw favoriete skigebied!

Dus kortom: Met de zomeropleidingen heb je een geweldige combinatie van zomervakantie en skiopleiding en ben je klaar om in de winter te knallen als sneeuwsportleraar!

Wil jij ook skileraar worden?

Heb jij interesse om skileraar te worden? Kijk dan snel verder op deze pagina of lees deze blog van Maud.

Ben je nog niet helemaal zeker of skiles geven wel echt iets voor jou is? Doe dan de test!

Banenmarkt

Zaterdag 12 en zondag 13 september 2020 zal Snowsports Nederland weer een Banenmarkt in Snowworld Zoetermeer organiseren. In het verleden is gebleken dat de verwachtingen en de realiteit van de skischolen niet altijd overeenkwamen met die van skileraren. Daarom zijn tijdens dit weekend Oostenrijkse skischolen aanwezig zodat jullie alvast kennis met elkaar kunnen maken.

Houdt onze Facebook pagina goed in de gaten, meer informatie over de Banenmarkt volgt later!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het