Opzoek naar een passende skischool

Sta je op het punt om voor de eerste keer het ski- of snowboardlerarenleven op te zoeken, dan wil je er zeker van zijn dat je een skischool vindt die voldoet aan jouw verwachtingen. Met de juiste vragen kun je voor jezelf een goed beeld schetsen van de skischool waar je tot aan je eerste werkdag alleen contact per email of telefoon mee kunt hebben.

Op onze vacature-pagina vind je tientallen skischolen die opzoek zijn naar skileraren. Zit er een skischool tussen die jou aanspreekt, dan kun je de hieronderstaande vragen gebruiken om voor jezelf een goed beeld te schetsen van die skischool.

Het kan per skischool sterk verschillen hoeveel uren je daadwerkelijk per dag les aan het geven bent. Vraag de skischool om een gemiddelde. In de vakantie periodes zul je meer uren maken dan in het tussen seizoen.

Naast je werkzaamheden als skileraar kan het zijn dat er meer van je verwacht wordt. Moet je bijvoorbeeld uren maken als verkoper in een hotel aan de receptie? Of word je verwacht aanwezig te zijn bij overige activiteiten georganiseerd door de skischool? Denk hierbij aan een skishow, kinderdisco, prijsuitreiking, op- en afbouw van de oefenweide of de op- en afbouw van de skischool aan het begin en eind van het seizoen?

Hoe laat word je geacht aanwezig te zijn voor aanvang van je lessen? En welke extra werkzaamheden vinden er plaats tijdens je werkdag?

Ben je iedere week op een vaste dag vrij, of kan dit varriëren?

Het kan voorkomen dat het rustiger wordt dan vooraf gedacht. Krijg je dan doorbetaald, of word je gekort op je salaris? Als het heel erg rustig is moet je dan misschien eerder naar huis dan gepland?

Ontvang je een vast maandsalaris, of word je loon per uur berekend? En in welke termijn word je uitbetaald?

Er zijn skischolen waar je als leraar een vaste dag vrij hebt. Wanneer de skischool je vraagt om te werken op deze dag, dan krijg je hiervoor een extra toeslag bovenop je salaris. Wanneer je niet aan het werk bent, maar wel stand-by moet zijn voor eventuele nieuwe boekingen, dan kan het zijn dat de skischool je ook een kleine vergoeding geeft als er toch geen werk komt.

Kan je opzoek naar een bijbaantje in bijvoorbeeld de plaatselijke sportwinkel en onder welke voorwaarden laat de skischool dit toe?

Je hebt één of meerdere opleidingen gevolgd tot skileraar. Per skischool kan het verschillen welke bevoegdheden jouw opleiding met zich meebrengt. Om teleurstelling te voorkomen kun je je hierover laten informeren.

Heeft de skischool voor jou tijdens je werkuren een verzekering afgesloten, en zo ja in welke situaties ben je wel en niet verzekerd?

Aan het einde van het seizoen zal het in ieder skigebied rustig worden en wordt de vraag naar skilessen steeds minder. De stamleraren zullen tot het einde blijven maar hoe zit dat bij jou?

Wat voor sommige heel normaal lijkt, wil nog niet altijd het geval zijn. Wanneer je een arbeidsovereenkomst tekent waarin je salaris wordt vermeld, het aantal uren dat je werkt en de periode waarin je werkzaam zult zijn voor de skischool kun je de skischool hieraan houden.

Na een lange reis is het fijn om even de tijd te hebben om het skigebied, de skischool, je collega's en het dorp te leren kennen. Heb je hier de tijd voor, of wordt er van je verwacht dat je de dag na aankomst direct les gaat geven?

Waar bevindt de woning zich ten opzichte van de skischool?

Welke voorzieningen zijn er aanwezig in je woning. Heb je de beschikking over een wasmachine en droger? Slaap je alleen op een kamer of moet je deze delen?

Uiteraard zul je voor je woning moeten betalen. Het is wel handig in verband met je salaris onderhandelingen om van te voren te weten of je zelf voor je woning moet betalen, of dat de skischool dit voor jou doet.

Wordt er ontbijt voor je geregeld en zo ja, in welke vorm?

Is er een gedeelde woonkamer in het appartementencomplex en is hier bijvoorbeeld een televisie in aanwezig?

Wanneer je dit niet hebt, dan kun je op de meeste locaties een pré-paid internet verbinding aanschaffen.

Het kan voorkomen dat je per gewerkte dag een klein bedrag voor je skipak moet betalen. In sommige gevallen moet je het skipak waar je les in geeft gedeeltelijk of helemaal zelf betalen.

Krijg je de skipas van de skischool, of moet je deze gedeeltelijk of helemaal zelf betalen?

Het middageten op de berg is niet goedkoop. De skischool kan je vertellen of je dit gratis krijgt op het moment dat je aan het werk bent, je het volledig zelf moet betalen, of dat er gebruik wordt gemaakt van een gereduceerd skileraren tarief. 

Word nu lid!

Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

Word lidRegistreer als leraar

Meest gelezen

Social Media