eTA aanvragen

Als je skiles wil gaan geven in Canada (of ergens anders buiten Europa), zijn er een aantal zaken waar je aan moet voldoen. Zo moet je in het bezit zijn van een werkvisum, geldig paspoort en een eTA. Het eTA is een verplichte digitale reistoestemming, uitgegeven door de Canadese overheid.

Voor wie?

Het eTA Canada is bedoeld voor iedereen die naar Canada vliegt, behalve voor mensen met een Canadees paspoort en mensen met een visum voor Canada. Het eTA is dan ook officieel geen visum, al wordt het wel vaak als zodanig gezien door reizigers. Voor een visum moet je meestal naar het consulaat van een land, maar voor een e-visum of voor een eTA (of ESTA in Amerika) hoef je de deur niet uit; die kun je online regelen middels een digitaal eTA aanvraagformulier. E-visums.nl regelt de aanvraag van een eTA makkelijk en snel.

Waarom is het eTA verplicht?

Het eTA formulier is een middel van de Canadese overheid om ongewenste reizigers te weren. Het gaat hierbij om reizigers waarvan kan worden vermoed dat ze een bedreiging vormen voor de veiligheid van de Canadese bevolking. Nadat het eTA Canada formulier is ingevuld wordt het gecontroleerd door een automatisch computersysteem. Meestal maakt dit systeem op basis van de ingevulde gegevens de beslissing dat de reis kan plaatsvinden.

Het eTA formulier

Zodra je besloten hebt dat je naar Canada gaat reizen kun je een eTA aanvragen. Hiervoor heb je dus nog geen geboekte vliegtickets nodig. Om te beginnen open je het eTA formulier. Je vult je aankomstdatum, e-mailadres en telefoonnummer in. Je krijgt nu het volledige formulier te zien waarmee je je eTA Canada aanvraag kunt indienen. De volgende gegevens zijn benodigd in dit formulier:

  • Gegevens aanvrager en aankomstdatum.
  • Persoonsgegevens van de reizigers.
  • Werkgeversgegevens.
  • Achtergrondvragen.
  • Vragen over onder andere vorige visa, verleden, gezondheid en narcotica.

Kosten van het eTA Canada

Als je het formulier hebt ingevuld klik je op ‘aanvraag controleren’ en vervolgens op ‘aanvraag indienen’. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar een pagina waar je het eTA Canada kunt betalen. De kosten van het eTA bedragen via E-visum.nl: €19,95 per persoon. Aanvragen die met spoed worden ingediend worden sneller in behandeling genomen, dat kost echter wel €5 extra. Aanvragen met spoed wordt aangeraden als je vandaag of morgen nog naar Canada wilt vliegen. De kosten zijn te betalen met iDEAL of Mister Cash.