Juridische hulp in Oostenrijk

Wanneer je in een juridisch geschil terecht bent gekomen in Oostenrijk dan is het fijn als je bijgestaan wordt door een advocaat die weet waar jij als skileraar het over hebt en die je kan helpen in je eigen taal. Een advocaat die gespecialiseerd is in zowel Nederlands-, Oostenrijks-, Bergsport- en skirecht. Hiervoor kun je terecht bij Wijnkamp Advocatuur in Imst, Tirol.

Wijnkamp Advocatuur

Wijnkamp Advocatuur / Advokatur GmbH is een Nederlandstalig advocatenkantoor gevestigd in Imst, Tirol, Oostenrijk.
De oprichter Stephan Wijnkamp is Nederlander en als advocaat bij de Oostenrijkse Rechtsanwaltskammer, de Orde van Advocaten in Oostenrijk, ingeschreven. Het kantoor heeft haar deskundigheid op zowel het Nederlandse rechtsgebied als op het Oostenrijkse rechtsgebied verworven.
Wijnkamp Advocatuur heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het Bergsportrecht en Skirecht in verband met schade ontstaan door skiongevallen en bergsportongevallen.
Regelmatig publiceert Stephan Wijnkamp in de vakliteratuur en wordt bij geruchtmakende ski- en bergsportongevallen vaak door de pers om zijn mening gevraagd.
Wijnkamp Advocatuur treedt principieel alleen op voor slachtoffers van ongevallen. Ingeval van letselschade bij ski-ongevallen of bergsportongevallen bent je dus aan het juiste adres.

Organistatie

Aan het kantoor zijn vijf advocaten verbonden. Hierdoor is het mogelijk met een diepgaande kennis over het betreffende vakgebied het probleem te behandelen en de kwaliteit van de dienstverlening op een hoog niveau te houden. De meeste zaken worden juist vanwege deze kwaliteitsmaatstaven door twee advocaten behandeld. De communicatie vindt plaats in de Nederlandse taal.

Doordat Wijnkamp zowel gekwalificeerd Oostenrijkse Landes-skilehrer als Bergretter bij de Oostenrijkse Bergrettungsdienst is, kent hij naast de juridische problemen, ook de feitelijke praktijk en omstandigheden waaronder zich ski- en bergsportongevallen voordoen. Als skileraar is dat een groot voordeel.

Verboden Strafrecht

Bij het Bergsportrecht en Verkeersrecht hoort ook het daarmee verbonden strafrecht. Immers vaak vloeit uit een ski-ongeval ook een strafzaak voort. De vraag wie wat heeft gedaan en wie schuld heeft aan het ongeval staat daar dan natuurlijk centraal. Daardoor is de kennis over bergsportrecht – of skirecht en van de uitoefening en techniek van deze sporten niet alleen van groot belang maar ook vanuit de visie van het kantoor onontbeerlijk. Met name de beweging tijdens het skien, de techniek, is vaak bij het analyseren van het ontstaan van het ongeval doorslaggevend. Pas indien de afloop van de beweging bekend is kan daaruit de proceskans beoordeeld worden en weet men bijvoorbeeld welke vragen er tijdens de zitting belangrijk zijn om voor te bereiden.

Communicatie in het Nederlands

De Oostenrijkse advocatuur met communicatie in de Nederlandse taal is voor vele erg prettig. Bij problemen is het buitenland is het fijn om het probleem in de eigen taal uit te kunnen leggen. Dit is niet alleen prettig en aangenaam, het is ook noodzakelijk. Het winnen of verliezen van een zaak wordt immers juist door details bepaald. En het zijn juist deze details die je als client aan de advocaat goed over dient te brengen. Andersom uiteraard ook. Ook de advocaat dient op een goede en met name duidelijke manier te communiceren met zijn client. In de Nederlandse taal is dit vaak al moeilijk genoeg. Laat staan in het Oostenrijks, soms zelfs in Oostenrijks dialect.

Heb je jurische ondersteuning nodig in Oostenrijk dan kun je contact opnemen met Wijnkamp Advocatuur:

Wijnkamp Advocatuur Litigation

A-6460 Imst, Sirapuit 7
T: +43 (0)5412 64640
F: +43 (0)5412 64640 15
E: office@wijnkamp-advocatuur.com
W: http://www.bergsportrecht.eu