Zomeropleiding tot ski-/snowboardleraar met Snowsports Nederland!

Zie jij het al voor je: Binnen 10 dagen op de Hintertuxer Gletscher klaargestoomd worden voor het leven als ski-/snowboardleraar? En dat midden in de zomer, het kan! Het volgen van je Anwärteropleiding in de zomer heeft vele voordelen. Ben je benieuwd welke? Lees dan snel verder…

 

Voordelen van de zomeropleiding

Goed, de grootste voordelen van je Anwärter-opleiding in de zomer even op een rijtje: Je bent gelijk klaar voor de winter. Dat betekent: solliciteren wordt gemakkelijker omdat je je diploma al hebt. Daarnaast, waar anderen nog bezig zijn met hun opleiding, kun jij in december de eerste lift van het seizoen al als skileraar pakken!

Een ander voordeel van de zomeropleiding volgen bij Snowsports Nederland is dat er tijdens de opleidingen altijd Nederlandstalige, gediplomeerde begeleiders aanwezig zijn. Dit betekent dat jouw begeleider kan ondersteunen in het voorbereiden voor de examens, hij kent namelijk het opleidingstraject. Hij helpt je met alle didactische basisprincipes en de methodische stappen die van belang zijn bij het lesgeven. Daarnaast laat deze persoon jou ook weten wanneer je waar moet zijn, met betrekking tot de opleiding en examen momenten.

Wat zit er verder nog bij als ik de opleiding via Snowsports Nederland boek?

Allereerst 10 nachten in een goed hotel met halfpension (ontbijt én diner), uiteraard je 10-daagse skipas, en zoals hierboven al vernoemd de Nederlandse begeleiding. Dus geen zorgen: als je iets niet snapt kun je dit altijd in je eigen taal navragen!

Een ander voordeel van je opleiding via Snowsports Nederland doen, is dat je baangarantie krijgt bij de leukste skischolen in Oostenrijk. Daarbij wordt er ook nog een Banenmarkt georganiseerd op zaterdag 12 en zondag 13 september 2020 in Snowworld Zoetermeer. Hier zullen meerdere skischolen uit Oostenrijk aanwezig zijn, alsook een aantal andere wintersport gerelateerde bedrijven. Dit betekent dat je al helemaal in de stemming kunt komen voor het winterseizoen, maar ook alvast jouw toekomstige baas de hand kan schudden!

Optioneel bijboeken…:

Uiteraard is er ook aan vervoer gedacht. Via Snowsports Nederland kun je optioneel een bus of nachttrein boeken. Een enkeltje kost je € 149,- en een retourtje € 298,-.

Verder is er de optie om extra ski-/snowboardtraining bij te boeken. Indien je toch graag nog een momentje van feedback hebt voordat de opleiding begint, organiseert Snowsports Nederland een trainingsmoment in Snowworld Zoetermeer.

Mocht jouw Deutsch trouwens ook nog wel wat training (Übung) kunnen gebruiken, bieden wij vanuit Sneeuwsportleraren.nl ook nog een online Duits cursus (€ 39,95) aan (ook interessant voor snowboarders!). Vergeet niet: De Anwärter opleiding is een officiële Oostenrijkse beroepsopleiding en wordt in zijn geheel in het Duits gegeven! Jezelf voorstellen en wat ‘smalltalk’ is wat je moet kunnen om te starten aan de opleiding. Hier nogmaals de link 😉

Hoe zien mijn dagen eruit tijdens de zomeropleiding?

Jouw Ausbilder doet er negen dagen lang alles aan om jou geheel klaar te stomen voor zowel het theorie als het praktijkexamen.

Je begint de dag met een lekker ontbijtje van het hotel. Een goede voorbereiding is het halve werk! Na het ontbijt en tandenpoetsen maak je je klaar om te vertrekken richting de piste.

In de ochtend heb je praktijktraining op de piste met didactiek, methodiek en bewegingsleer. Lunch eet je op de berg tijdens een korte pauze.

Na het skiën vind je je weg weer terug naar het hotel. Even douchen en opfrissen en dan kan de theorieles beginnen. Tijdens deze lessen worden onder andere methodiek, bewegingsleer, materiaalkunde, lesgeven aan kinderen, eerste hulp en milieu behandelt.

Na de theorieles is het tijd voor avondeten en een relax-biertje. Maar niet te veel, want de avond is ook hét moment om al het geleerde goed in je hoofd te krijgen. De Nederlandse begeleiding is natuurlijk aanwezig om je te helpen met theorie en praktijk voorbereidingen.

En de examens? Wanneer zijn die?

Jouw Lehrauftritt zal halverwege de week plaatsvinden op de piste. Tijdens dit onderdeel zal jij lesgeven aan jouw eigen groepje, waarbij de Ausbilder evalueert of dit voldoende is of niet.
Het theorie-examen vindt plaats op de ener laatste dag, in de middag. En het praktijkexamen zal plaatsvinden op de laatste dag.

Wanneer kan ik beginnen?

We snappen dat je nu staat te popelen om te beginnen. Daarom hieronder de opleidingsdata voor jouw ski- of snowboardopleiding. Zet je ze alvast in je agenda?! (Kijk voor meer informatie op de website van Snowsports Nederland!)

Skileraar Anwärter

Snowboardleraar Anwärter

Toch nog niet helemaal overtuigd of ski-/snowboardles geven wel echt iets voor jou is? Doe dan hier de test!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren