Winterseizoen 2020/21: wel of niet skiën?

‘’Gaan we wel of niet skiën?’’, de vraag die door menig hoofd speelt op dit moment. Mark Rutte heeft natuurlijk duidelijk aangegeven dat alles wat niet onder noodzakelijke reizen valt ten zeerste wordt afgeraden. Maar hoe gaat de Nederlandse wintersporter daarmee om?

Lockdown

Zoals inmiddels wel bekend bij de meesten van ons, zit Oostenrijk momenteel weer in een totale lockdown. Sebastian Kurz heeft vorige week tijdens een persconferentie laten weten dat de strengere maatregelen zouden gelden tot en met 6 december 2020. Winkels, kappers, en scholen zijn dicht. Maar er mag wel nog een rondje gejogd of gewandeld worden. De meeste skigebieden hebben de seizoenopening op 7 december gepland.

Mogen we wel op wintersport?

Of we wel of niet op wintersport mogen zal afhankelijk zijn van twee belangrijke aspecten. Enerzijds is het afwachten hoe de huidige lockdown in Oostenrijk verloopt en of de cijfers daadwerkelijk zullen dalen. Anderzijds is het ook afwachten wat onze eigen regering als advies zal geven. Worden de regels versoepelt en wordt Oostenrijk weer als een veilig land om naartoe te reizen gezien? Laten we met z’n allen hopen op groen licht, of beter gezegd ‘’geel’’ licht!

Wintersport MAG, grenzen zijn open en Nederland of Oostenrijk verbied wintersport niet. Maar hier gaan we in een andere blog verder op in.

Is het veilig om te wintersporten en om les te nemen?

Zoals afgelopen zomer op de gletsjers is aangetoond, blijkt het aantal besmettingen tijdens het skiën reuze mee te vallen. Je bent natuurlijk heel veel tijd in de buitenlucht, vanwege de kou loop je toch al met een buff / mondkapje op, en als we ons dan een beetje weten te gedragen tijdens het biertje in de après-ski hebben wij er alle vertrouwen in dat het goed moet komen.

Maar is het dan wel veilig om les te nemen? Al eerder is bekend gemaakt dat al het personeel van de skigebieden, dat in aanraking komt met mensen, wekelijks getest zal worden op het Coronavirus. Tevens zullen de lessen zodanig aangepast worden, dat de veiligheid van gasten alsook skileraren / ander personeel gewaarborgd kan worden. Kleinere groepen, minder tot geen wisselingen tussen groepen, meer focus op privélessen.

Ga je skiën of snowboarden, laat het je skischool weten!

Heb jij al besloten dat jij en je familie / vrienden gewoon gaan wintersporten met de kerst? Laat het dan vooral je skischool weten! Voor skischolen is het momenteel moeilijk om in te schatten hoeveel leraren ze nodig zullen hebben. Laat jij weten dat je er zal zijn, dan heeft dat verschillende voordelen: 1. De ski-/snowboardleraar heeft werk. 2. De skischool weet waar ze aan toe zijn. 3. Jijzelf bent verzekerd van een skileraar!

 

 

“Reserveer nu vrijblijvend en betaal ter plaatse”-actie

Belangrijk om te weten is dat veel bedrijven, waaronder ook skischolen, gebruik maken van een COVID-garantie. Dit betekent dat je bijvoorbeeld je lessen kan reserveren, zonder reserveringskosten te betalen en dus ook kosteloos kunt annuleren wanneer dit nodig is. Met andere woorden: je kunt je aanmelden voor je lessen, zonder dat je hier een aanbetaling voor hoeft te doen! Je zit nergens aan vast en hoeft zodoende dus ook niets terug te krijgen mocht het hele feest toch niet door kunnen gaan.

Een aantal skischolen die dit al doen zijn:

Skischool Snowsports Westendorf in Westendorf
Skischule Sport Alpin in Zell am See
Skischule Aktiv in Brixen

En zo nog vele skischolen. Kijk op onze skischolen database voor de contactgegevens van alle skischolen in Oostenrijk.

 

Andere skischolen maken bijvoorbeeld ook gebruik van de regeling waarbij je kosteloos kunt annuleren tot 48 uur van tevoren.

Onze twee tips: zoek goed uit welke regels jouw skischool handhaaft, en laat ze weten dat je komt!!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Word nu lid!

Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

Word lidRegistreer als leraar

Most Popular

Social Media

Related Posts

Even voorstellen…

In ‘Even voorstellen…’ laten wij jullie graag kennismaken met de gezichten achter de blogs van Sneeuwsportleraren.nl. Deze week stelt Mai zich aan jullie voor. Mai

Fiss in het zonnetje!

Door online te zoeken naar informatie over skigebieden kom je veel algemene informatie tegen. Een overload aan informatie over hotels, pistekilometers en toeristische activiteiten. Voor