Mobi Clothes

Tegenwoordig is sport eigenlijk niet meer weg te denken in het leven van een mens. Bijna iedereen doet het en je groeit ermee op. Maar niet bij iedereen is het vanzelfsprekend. Bij mensen met een speciale hulpvraag is het soms een uitdaging om te sporten. Wil jij weten hoe je een connectie kunt leggen tussen het kledingmerk Mobi Clothes en sporten voor mensen met een speciale hulpvraag? Lees hieronder het verhaal van gastblogger Matthijs Weterman, die het merk Mobi Clothes oprichtte met gerichte doelen. Geïnspireerd door het verhaal van zijn maat, Piter Jakob Bosgraaf.

Matthijs Weterman is gestart met een eigen kledingmerk genaamd ‘Mobi Clothes’, tijdens zijn minor Sport, Business and Innovation. Tijdens het ontwerpen en opzetten van het kledingmerk kwam hij een vraagstuk tegen waar menig mens zich eigenlijk niks van aantrekt: hoe kan het dat de kledingindustrie nog steeds te maken heeft met kinderarbeid en de ecologische en maatschappelijk onverantwoorde omstandigheden? Tevens denkt Matthijs dat het voor ieder mens in deze wereld mogelijk zou moeten zijn om actief deel te nemen aan sport. And so it began…

Waar staat ‘Mobi’ voor?

Mobi, voluit Mōtāmuti bitarana (মোটামুটি বিতরণ), betekend ‘’eerlijk verdeeld’’ wanneer je dit letterlijk vertaald vanuit het Bengaals.

Het merk Mobi wil zich hard maken om bij te dragen aan een oplossing voor de eerder benoemde maatschappelijke problemen. En het mooie is, kies jij voor de kleding van dit merk, dan lever jij als consument ook een mooie bijdrage hierin. Mobi Clothes heeft zoals we zeiden ook nog een ander doel dat niet veel kleding merken hebben. Namelijk een toegankelijke sportwereld creëren voor iedereen. Naast de strijd aan te gaan tegen ecologisch en maatschappelijk onverantwoorde kleding, wilt Mobi zich dus inzetten voor de inwoners in Nederland met een afstand tot de maatschappij. Het toegankelijker maken van de sportwereld is vooral belangrijk voor ook de sociale ontwikkeling van mensen met een speciale hulpvraag. 

Mobi, een bijdrage aan een betere maatschappij

Tijdens het oprichten van Mobi Clothes werd al snel duidelijk dat er een aantal voorwaarden moesten komen waar het merk aan moest voldoen. Één hiervan is dat het merk duurzaam en verantwoord moet zijn. Hiermee wordt bedoeld dat het zo min mogelijk schade aanricht aan de mens en aan het milieu. De missie van Mobi geldt dan ook: ‘Draag bij aan een betere maatschappij’. 

Beanies

Mobi Clothes is tot nog toe met twee collecties uitgekomen. De eerste collectie bestond uit ‘’beanies’’ waarvan de verkoop in oktober 2019 is gestart. Deze beanies worden geproduceerd in fabrieken die goedgekeurd zijn door de Fair Wear Foundation. Dit betekent dat de kleding op een verantwoorde manier geproduceerd wordt. Tevens wordt er 15% van de winst van de verkoop gedoneerd aan het fonds ‘’Gehandicaptensport’’. 

Ben je nieuwsgierig geworden? De beanies zijn nog steeds te koop en de donatie wordt gedaan door Mobi Clothes. Klik hier voor de collectie! 

Maat collectie

In 2020 kwam een tweede collectie uit: ‘Maat’. ‘’Na het overlijden van Piter Jakob, mijn maat, is het idee ontstaan om dit woord te binden aan het doel en als eerbetoon richting PJ’’, legt Matthijs uit. Matthijs en Piter Jakob kenden elkaar van hun studie en door de jaren heen zijn ze goede vrienden geworden. ”Het doel van deze collectie is om het sociale belang van de gehandicaptensport benadrukken. Uiteindelijk heeft namelijk iedereen ‘’een maat’’ nodig”, zegt Matthijs. Met de lancering van deze collectie is ervoor gekozen om 15% van de winst te doneren aan het fonds ‘’Gehandicaptensport’’.

Wil jij zelf ook bijdrage leveren aan dit fantastische project? Dan hier nog een keer de link naar de website!

Steun Mobi en daarmee het goede doel!

Mobi Clothes gaat ook in deze tijd door en kan zoals iedereen een steuntje in de rug gebruiken. De winter staat voor de deur en onze oren worden weer koud in de winter. Heb je nog een mooie beanie nodig? Kijk dan zeker even op de website van Mobi Clothes!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren