Wat te doen wanneer je… binnenkort naar Oostenrijk gaat

Het is weer bijna tijd om onze tassen langzaam in te pakken en alle praktische dingetjes te regelen. Omdat ik zelf altijd wel iets vergeet, heb ik een lijst gemaakt met leuke en handige tips. Ik weet dat het nog even duurt, gezien de COVID-situatie, maar toch deel ik ‘m alvast met jullie, zodat je je alvast kan voorbereiden voor januari. Dus, wat te doen wanneer je binnenkort naar Oostenrijk gaat?! Lees het hier…

Wat weten we al?

Allereerst even een korte samenvatting van de info die we al langer prijsgeven op Sneeuwsportleraren.nl. Namelijk: 

  • Wil je alles weten over vervoer naar de sneeuw? Fréderique heeft een blog geschreven over de verschillende manieren om naar de sneeuw te reizen. Nu kun je hier een weloverwogen keuze in maken.
  • Tetje heeft eerder al een blog geschreven met een checklist van praktische zaken die je moet regelen voor het seizoen. Denk hierbij aan je verzekeringen, de inschrijving van de gemeente, bankzaken etc.  
  • Bo heeft een blog geschreven over hoe je sneeuwfit kan blijven. Dit is minstens zo belangrijk. Als sneeuwsportleraar maak je lange dagen waarop je constant fysiek bezig bent. Een blessure is wel het laatste waar je tijdens de winter op zit te wachten!

Nieuwe tips!

Nu komt het moment om je spullen te pakken, hier een paar tips van ons:

  1. Begin hier op tijd mee, doe dit niet de laatste of zelfs de dag van vertrek pas.
  2. De term coronakilo’s is voor veel mensen toepasselijk. Pas daarom thuis even je skikleding met de hele mikmak eronder. Dit is meteen ook een mooi moment om te kijken of je overal nog voldoende van hebt. En hiermee bedoel ik sokken, pulli’s, thermokleding, etc. 
  3. De leukste sokken, pulli’s, musten vind je hier StoxEnergy en Kou-Sportswear.
  4. Mocht je zelf je materialen willen onderhouden kun je bij VolaWax terecht, bestel makkelijk online en vind het thuis op je deurmat.
  5. Harstikke gezellig om je collega’s weer te zien natuurlijk, stuur ze alvast een appje om uit te vissen wanneer iedereen aankomt en je weer gezellig een biertje samen kunt doen. 
  6. Neem ook contact op je skischool over je aankomsttijd en wanneer je zal beginnen met werken. 

Waar moeten we nog meer aan denken?

De après-ski zal dit jaar waarschijnlijk niet open zijn, neem daarom genoeg spelletjes mee, zodat je toch gezellige avonden met je collega’s hebt. Zelf vind ik ‘’valse motten’’ echt top na een paar bier, en is voor een kleine prijs online te bestellen.

En wat ik ook echt kan aanraden, zeker nu we de sfeer toch in huis moeten creëren: Neem wat (kerst)versiering mee en maak van je nieuwe huisje voor de komende maanden echt jouw plekje. Hang gezellig kerstlampjes op en neem foto’s van vrienden en familie mee. 

Last but definitely not least

Maak alvast een afspeellijst. Dan kun je deze luisteren tijdens het inpakken van je tas én onderweg naar de sneeuw.

Bekijk ons Sneeuwsportleraren profiel op Spotify eens, daar staan wat lijsten die je heel gemakkelijk kunt volgen en downloaden…

Missen er nog echte knallers in deze lijst? Laat het ons dan weten in de comments!

Veel plezier in de sneeuw!Wil jij meer weten over hoe een skiverhuur zich voorbereid op het nieuwe seizoen? Lees dan hier verder!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren