Location

Horberg, Oostenrijk

Contact Form

  • Milou Spaan
   2 september 2020 at 21:10

   Kort gezegd: Niet hier gaan werken. Deze man is onredelijk, slechte huizing, kort lontje, ouderwets, slechte regeling (verzekering en ski-pas). Dat beschrijft Andreas Schiestl.

   Uitgebreide verhaal:
   Tijdens mijn eerste week kreeg ik een (oud) lerarenpak. Alleen mensen uit Oostenrijk kregen nieuwe pakken. Plus sommige mensen die er al langer dan 5 jaar werkten (wat ik wel verdiend vond). Je pak hoort waterdicht en sneeuwdicht te zijn dit was niet zo met de oude pakken (hoe goed ik mijn pak ook probeerde te impregneren, niks hielp). Toen mijn eerste les begon had ik geen introductie gehad. Voor snowboardleraren was die er niet, je moest het zelf maar uitzoeken in een compleet nieuw skigebied en dit vond ik erg heftig. Na mijn eerste lesdag kreeg ik tijdens de middag pauze advies van een lift-personeel, waardoor ik mijn lessen beter kon voortzetten. Voor meer informatie over mijn skigebied en waar ik kon lesgeven heb ik uiteindelijk door andere collega’s van ski-scholen zoals SMT-Snowboardleraren, Fankhauser-Snowboardleraren om hulp moeten vragen. Zonder hun hulp was ik geen goeie leraar geworden.
   Ik heb meerdere keren problemen ondervonden tijdens mijn lessen, vooral in groepsverband. Want mijn chef gaf er niet zoveel om, om de juiste niveaus bij elkaar te zetten, dus soms had ik zo’n groot niveau verschil dat ik gewoon geen goeie les kon samenstellen. Hoe erg ik mijn best hier ook voor deed. Als de ouders of volwassenen dit zelf aangaven aan mij en ik hier met mijn chef over probeerde te communiceren, dan boeide hem dit weinig (zolang ik maar geld maakte voor hem). Hij had zijn geld al gekregen en als de les hun niet beviel konden ze gaan zonder geld terug te krijgen. Dus helaas is dit meerdere keren het geval geweest dat ik ontevreden leerlingen had door indelingen van groepen.
   Wat ik ook erg slecht vond, is dat hij ELKE DAG belde tussen 18:00 en 22:00, om te vertellen of je les moest geven of niet. Inplaats van een groepsapp te maken of te leren hoe je dit ook kunt appen. Plus, vaak belde hij je tien minuten later terug “oo toch geen les voor jou! Was voor dat andere meisje” of nog vervelender, volgende dag naar boven komen en dan pas zeggen “Ik had mij vergist jij bent vrij vandaag.” Of vergeten dat ik al mensen geboekt had staan en mij dubbel boeken, dan mij hiervoor de schuld geven. Terwijl wij elke dag onze uren handmatig opschreven in een boek (hoelang les, hoeveel uur, ‘s ochtend en of ‘s middag, volgende les of niet, waar dan ontmoeten. Dit soort dingen moesten we opschrijven) zodat hij kon zien wie er nog les had de volgende dag en wie er vrij was.
   Deze man delegeert niks, elke dag was hij boven en deed hij alles zelf. Heel soms liet hij mensen overnemen, maar dat moest hij ook echt zowat op sterven liggen. (Dit bedoel ik niet als grapje hij is 1 keer ziek geweest en toen is hij serieus naar een ziekenhuis of dokter gedwongen door zijn vrouw en heb ik hem 2 dagen niet gezien. Wat de meest gestructureerde dagen van het seizoen waren.) Met zo’n warhoofd is het gewoon niet verstandig om alles zelf te doen.
   Huizing was slecht, veel problemen gehad met de huisbaas. Het huis waarin ik woonde was 280 +/- euro per maand. Dat was goeie prijs maar wat ik ervoor kreeg was een bouwval. In het huis werkte eigenlijk niks goed. Je had geen pannen of iets om mee te koken of snijden. Het leek alsof ze verwachtten dat we de woning niet huurden als een appartement, maar als een leegstaand huis. Dat we verhuis dozen uit Nederland zouden meenemen of zo iets. Mijn ouders hebben veel kunnen opsturen, maar was fijn geweest als dat van tevoren naar mij was gecommuniceerd.
   Na een paar weken was er iets kapot gegaan in huis. Een oude zitbank (het leek op iets van de oude bewoners). De scharnieren waren oud en gingen kapot toen iemand erop ging zitten. Letterlijk alleen zitten. Ik gaf dit aan bij de huisbaas en toen moest ik er volgens zelf voor op draaien. De vrouw interesseerde het niet dat ik het niet had gedaan, maar was puur uit op meer geld. Desbetreffende persoon die er door heen was gezakt was al weer naar Nederland, dus toen bleef bij mij de schuld hangen. Ik ging er niet voor betalen, dus wilde die vrouw mij het huis uit. Uiteindelijk beweerde ze dat ik geen borg had betaald en daarom eruit moest (maar van de 12 mensen in huis hadden er 2 borg betaald). Dus dit vond ik geen goede reden. Uiteindelijk heb ik haar 100 euro borg gegeven zodat ik niet meer op straat werd gezet. Ze zou anders namelijk het slot van mijn kamer vervangen en dan had ik niet meer bij mijn spullen gekund. Toen we door corona naar huis moesten heeft niemand zijn overige huur bedrag of borg terug gekregen. Mijn chef die dit huis voor mij had geregeld zei dat hij er niks mee te maken wilde hebben. Vanaf het moment dat ik op de stoep bij haar stond was ik haar probleem en niet zijn probleem. Ook al heeft hij een huurcontract voor ons (alle leraren in het huis) ondertekend. Weinig hulp gekregen. Ik hoorde van andere collega’s dat dit niet eens het slechtste huis was en dat het nog veel erger kon. Dat vond ik schrikwekkend.
   Nou om nog even door te breien op “niet zijn probleem” is je ski-lerarenpasje. Toen ik een dagje Innsbruck deed met een collega moest hij zijn pas ophalen (bij de Tiroler-Skiverband, hij had zijn Landes gehaald). Toen wij aankwamen en hij zei bij welke ski-school we werkten, keek de vrouw op en schudde haar hoofd van ongeloof dat die man nog in bedrijf is. Dat bevestigde voor mij wel wat voor een man hij is. Ze vertelde nog wat verhalen over de ski-school. Bijvoorbeeld dat hij vaak leraren geld laat betalen voor de ski-lerarenpas en vervolgens het pasje niet besteld als er niet naar gevraagd word.
   Verzekeringspas voor skileraren heb ik ook nooit gezien. Die pas heb ik elke week voor maanden gevraagd, eigenlijk tot aan corona toe en nooit ontvangen. Hij zei elke keer “ja ja komt eraan.” Of “Heb je die niet al? Die moet naar je huis gestuurd worden.” Terwijl wij nooit een formulier hadden gezien om een verzekering in te ontvangen. Erg vreemd.
   Goeie dingen aan deze school:
   – Goed email contact, want dat is met zijn dochter.
   – Aardige cheffin, erg geduldig.
   – Leuke collega’s
   – Goed loon, fulltime ski- of snowboard leraar: 1500 euro per maand plus bonus uren verrekent aan het einde van het seizoen.

   Algemeen

   Accomodatie

   Bijscholing

   Inspraak

   Loon/Uren

   Sfeer

   Skigebied

   Werkkleding

   Werktijden

  Add a review