Location

Brämabüelstrasse 11 - Talstation Jakobshorn 7270 Davos Platz

Contact Form

  • Frank Burggraaf
   23 juli 2017 at 21:28

   Afgelopen twee winters heb ik voor deze skischool gewerkt en dat is mij zeer goed bevallen. Komend seizoen ga ik opnieuw.

   De skischool is niet groot; ong 40 ski/snowboardleraren, waardoor je niet een nummer bent binnen de school. De skischool heeft een familiaire sfeer, waarbinnen je goed jezelf kan zijn.

   Groeplessen zijn van maandag tot en met vrijdag. Groot voordeel als leraar is dat de groepen niet groter zijn dan 8 kinderen. Groepslessen duren 2,5 uren; ‘s ochtends of ‘s middag. Als gemotiveerde skileraar wordt jouw eigen inbreng en ideeën gewaardeerd en vanuit de skischool krijg je ondersteuning om jouw les voor te bereiden.

   In tegenstelling tot wat in Oostenrijk gebruikelijk is, moet je hier jouw eigen onderkomen regelen en betalen. Prijzen voor onderkomens verschillen behoorlijk. De skischool kan je wel helpen aan mogelijk adressen. De skipas krijg je grotendeels vergoed. Skikleding krijg je van de skischool; voor komend seizoen zijn nieuwe pakken besteld. Je krijgt per gewerkt uur betaald.

   Davos is geen typisch berg/skidorp; ze noemen zichzelf een ‘stad’. Zo groot is het ook weer niet. Maar het heeft wel stadse allures en er hangt een prima relaxte en sportieve sfeer. De touristen komen natuurlijk uit Zwitserland zelf, maar een groot deel komt uit de hele wereld. Met de schoolvakanties komen ook genoeg nederlanders naar Davos. Om veel werk te krijgen, is het handig om en Duits en Engels te spreken.
   Het skigebied bestaat uit meerdere gebieden en biedt voor iedereen wat. De omgeving is erg mooi en er zijn veel mogelijkheden om skitouren te maken binnen een korte afstand.

   Algemeen

   Accomodatie

   Bijscholing

   Inspraak

   Loon/Uren

   Sfeer

   Skigebied

   Werkkleding

   Werktijden

  • Bert
   25 juli 2017 at 09:51

   Ik heb met veel plezier een seizoen voor Top Secret gewerkt. Doordat het een relatief kleine skischool is heb je veel direct contact met je collegas en leer je elkaar goed kennen. Daardoor is er ook een makkelijke en informele sfeer. De skischool is erg geliefd bij Nederlandse klanten, waardoor je in het vakantieperiodes vaak compleet Nederlandse klasjes krijgt samengesteld. Daarnaast heb ik ook veel privéles kunnen geven wat een leuke afwisseling is, hier heb je directer contact met je klanten en kun je wat dieper gaan.
   Dikke aanrader!

   Algemeen

   Accomodatie

   Bijscholing

   Inspraak

   Loon/Uren

   Sfeer

   Skigebied

   Werkkleding

   Werktijden

  • Roland van Reisen
   28 juli 2017 at 10:52

   Gedurende twee seizoen heb ik met plezier voor Top Secret in Davos gewerkt. De skischool is niet zo groot en zeker niet de grootste van het gebied. Voordeel hiervan is dat je wel persoonlijk wordt behandeld.
   Groepslessen zijn van ma t/m vrij, en in het hoogseizoen in de ochtend en middag. In de vakantie periodes in Nederland en België zijn er veel Nederlanders in dit skigebied te vinden. Dan heb je klassen met Nederlandse kinderen en kan je in het Nederlands privéles geven. Buiten deze vakanties zijn de klassen vooral gevuld met Duits- en Engelstaligen.
   Accommodatie moet je zelf verzorgen, maar de skischool kan je hierbij wel helpen. Davos is verder een gezellige plaats waar zeker genoeg andere activiteiten te doen zijn.

   Algemeen

   Accomodatie

   Bijscholing

   Inspraak

   Loon/Uren

   Sfeer

   Skigebied

   Werkkleding

   Werktijden

  • Chloë Eelen
   11 september 2017 at 09:10

   Ik werk binnenkort het derde seizoen voor Top Secret. Het is een school met een jonge sfeer, steeds in verandering om waar mogelijk te kunnen verbeteren.

   Ik werk voornamelijk met de groepen jongere kinderen, maar heb ook een zeer gevarieerd publiek als privé gasten, jong en oud en van over de hele wereld. Duits is wel erg belangrijk aangezien er ook heel veel Zwitserse en Duitse gasten zijn. En de school is ook erg geliefd bij Nederlandse en Belgische gasten, dus Nederlands spreken is zeker een voordeel.

   De grootste doelgroep zijn kinderen. Er is dan ook een goed uitgebouwd Kidsland en vele leuke Tools om het lesgeven ‘fun’ te maken. Leren door middel van plezier maken zou het gedachtegoed van de school kunnen zijn. Eigen stijl en inbreng wordt erg gewaardeerd.
   Er zijn regelmatige trainings rondom methodiek, didactiek en je eigen techniek.

   De sfeer is eerder relaxt en open, zodat je steeds met vragen bij iemand terecht kan. Het internationale team bestaat uit ongeveer 40 monitoren.

   Algemeen

   Accomodatie

   Bijscholing

   Inspraak

   Loon/Uren

   Sfeer

   Skigebied

   Werkkleding

   Werktijden

  • Eva Weijers
   11 september 2017 at 09:11

   Ik heb tot nu toe 10 seizoenen met veel plezier voor Top Secret gewerkt als ski- en snowboardleraar.

   In principe werkt de skischool met het Zwitserse systeem (SSBS voor snowboard en Swiss Snowsports voor ski), maar met je Anwärter of Landes opleiding vindt je toch goede aansluiting. Het is dan interessant om tijdens de trainingsdagen (introductiedagen en in het laagseizoen 1x per week) de verschillen binnen de technieken te ontdekken.

   Om een goede woning te vinden, moet je op tijd beginnen met zoeken. De skischool helpt je daarbij als dat nodig is. Tip: in de facebook groep `Kleinanzeigen Davos` worden dagelijks woningen te huur aangeboden.
   Om kosten te sparen kun je met andere leraren een woning delen, of een WG (soort studentenhuis) zoeken.

   De huur is hoog in Davos en alles is duur.. maar je loon is ook veel hoger dan in Nederland of in Oostenrijk. Wie erg gemotiveerd is, kan er goed geld verdienen met lesgeven.
   De lestijden zijn van 9:30 tot 12:00, 12:15 tot 13:15 en van 13:30 tot 16:00.

   Het grote verschil tussen Top Secret en de andere (veel grotere) skischool, is dat Top Secret voor kwaliteit gaat. Kleine groepen, goed opgeleide leraren, een jong team, en iedereen mag mee denken of als nog verbeter punten zijn.
   Daarnaast staat Top Secret ook bekend om zijn Freestyle lessen, binnen de groepen maar ook als privéles.

   Een aanrader dus!

   Algemeen

   Accomodatie

   Bijscholing

   Inspraak

   Loon/Uren

   Sfeer

   Skigebied

   Werkkleding

   Werktijden

  • Sander
   25 september 2017 at 09:37

   Ik heb 2 seizoenen voor TopSecret gewerkt, wat mij prima is bevallen. De school is klein vergeleken met de meeste scholen, maar hierdoor wordt je bij je naam aangesproken en hangt er een gemoedelijke sfeer.

   Je leert elkaar (de leraren) vrij snel goed kennen door de kleine opzet maar ook omdat je regelmatig met elkaar samen werkt voor een definitieve groepsindeling.

   Veel Nederlandse gasten, maar het prettigste is als je jezelf ook kan redden in het Duits en Engels.

   Het gebied is prachtig met vele mogelijkheden. Davos zelf is een “groot dorp” hoewel men liever over een “kleine stad” spreekt. Accommodatie moet je zelf regelen, maar via via is er altijd wel iets te regelen.

   Algemeen

   Accomodatie

   Bijscholing

   Inspraak

   Loon/Uren

   Sfeer

   Skigebied

   Werkkleding

   Werktijden

  Add a review