Anwärter halen in de zomer? Ik zou het zo weer doen!

Ik ben Maud en ik heb afgelopen zomer mijn Anwärter gehaald. Al heel lang had ik  de droom om skilerares te worden en vorig jaar kon het eindelijk gebeuren! Ik ben met de organisatie Snowsports Nederland naar Oostenrijk gegaan voor mijn opleiding tot skilerares. Dit was echt een topkeuze! Met een hele leuke groep reisden we af naar de Hintertuxer Gletsjer waar het grote avontuur ging beginnen…

Skiën in de zomer

Skiën in de zomer is natuurlijk niet de meest logische keuze, echter voor mij kwam het heel goed uit aangezien ik toen zomervakantie had van school en dus zeeën van tijd. Daarnaast moet ik zeggen, elke dag skiën met een zonnetje is ook écht niet verkeerd! Ik zag deze mogelijkheid en heb me dus gelijk aangemeld.

Het is zover!

In juli ging het dan eindelijk gebeuren!! Na een paar uur reizen kwamen we aan in Lanersbach, een dorpje net voor de Hintertuxer Gletsjer. We kregen uitleg van hoe alles in zijn werk zou gaan de aankomende 10 dagen en konden ons vervolgens voorbereiden voor de eerste opleidingsdag.

De opleidingsdagen

De wekker ging om 6.15 uur en om 6.45 zaten we met de hele groep aan het ontbijt. De bus naar de gletsjer ging namelijk al om 7.30 uur! Even later, rond 9.00 uur, waren we allemaal ingedeeld bij de Ausbilders en konden we beginnen. Al snel kwamen we erachter dat skiën in de zomer één ‘’nadeel’’ heeft: rond 14.00 uur ben je wel zo’n beetje klaar op de piste, want door het warme weer is het daarna niet meer fijn om te skiën. Heel dramatisch was dit echter niet voor onze opleiding, aangezien we nog aardig wat theorie moesten behandelen!

Na de ochtend dus geskied te hebben, kregen we de tijd om snel even op te frissen om vervolgens gelijk door te gaan naar de theorieles. Iedereen zag er in het begin wat tegenop omdat deze in het Duits gegeven wordt, maar door de aanwezige en goede begeleiding was het geen enkel probleem om alles goed te kunnen begrijpen.

Het examen

De uurtjes skiles in de ochtend en in het begin van de middag vond ik heel leerzaam! Elke dag was je hard aan het trainen om alle drie de examenonderdelen goed onder de knie te krijgen. We moesten ‘’pflugdrehen’’, ‘’pflugsteuern’’ en ‘’ons eigen kunnen’’ laten zien op de laatste dag. Door dagelijks volop bezig te zijn met deze drie onderdelen, werd je alsmaar beter en beter. De regelmatige filmanalyse leverde hier ook een positieve bijdrage aan. De ausbilder legde namelijk aan de hand van de beelden uit hoe je jezelf kon verbeteren. Hierdoor wist je de volgende dag precies waar je op moest focussen. Ik vond dat zelf een leuke en fijne manier om mijzelf verder te ontwikkelen.

Wat vond ik nou eigenlijk van de opleiding?

Deze 10 dagen zou ik zonder enige twijfel zo weer over doen! Elke dag mogen skiën en over van alles kunnen leren rondom het skiën is ongeveer het leukste wat er is! Natuurlijk maakt skiën in de zomer het allemaal nog net wat bijzonderder! Een Anwärter halen was nog veel leuker dan ik van tevoren had gedacht!

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren