De eerste opvouwbare ski’s!

Extra benzinekosten vanwege je skikoffer op het dak of bijbetalen omdat je een paar ski’s met het vliegtuig mee wilt nemen? Elan heeft hier de oplossing voor! 

Elan heeft de Voyager op de markt gebracht: een klapski die in een kleine sporttas past. Dat kan nooit goed skiën, zou je vast denken, maar het tegendeel is waar. Lees verder voor meer over deze klapski!

Hoe werkt het?

Het geheim van deze klapski is de nieuwe Connect Technology. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een mechanisme die de ski aan elkaar bindt en afdicht bij het vouwgewricht. Dit wordt gecombineerd met een versterkte fusieplaat, die extra kracht geeft bij de ondersteuning. Deze dingen gecombineerd zorgen voor een goede stijfheid en voor optimale prestaties. Daarbij is deze ski makkelijk en compact mee te nemen!

Verschillende profielen

Deze grensverleggende ski is met de hand gemaakt in de Sloveense Alpen. De Voyager is een design dat zowel rocker als camber profielen integreert. De cambered binnenrand zorgt voor precisie, kantengrip en stabiliteit. De rockered buitenrand zorgt voor zachte overgangen. Daarnaast heeft deze ski maximale grip door de materialen die zijn gebruikt.

Voor- en nadelen

De voordelen zijn best makkelijk op een rijtje te zetten. Deze ski’s zijn heel makkelijk op te bergen en mee te nemen in een relatief kleine tas. Daarnaast zijn de ski’s zo in elkaar te zetten en sta je binnen enkele minuten op de latten. De ski’s zijn wendbaar, hebben grip en zijn makkelijk om op te skiën.

Aangezien deze nieuwe ski net op de markt is gekomen is de prijs het grootste nadeel. Momenteel is dit paar ski’s te koop voor ongeveer €1300. Dit is een flink bedrag voor een paar ski’s, maar naar verwachting gaat de prijs komende jaren zakken.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren