5 goedkope skischolen in de Alpen

Een veel gehoord argument om geen snowboard- of skiles te nemen is dat het veel geld kost. We vroeg ons af hoe goedkoop het kan zijn en hebben vijf goedkope skischolen in de Alpen op een rijtje gezet.

Dat snowboard- en skiles niet duur hoeft te zijn blijkt wel uit de prijzen hieronder. Het prijsverschil ontstaat vaak omdat de skigebieden waarin lesgegeven wordt klein zijn en weinig voorzieningen bieden. De kwaliteit van de les zal overal nagenoeg hetzelfde zijn.

1. Skischule Balderschwang Hochallgau
De in Duitsland gelegen skischool vind je in de gelijknamige plaats Balderschwang. Het skigebied van Balderschwang heeft 11 liften en 30 kilometer skipiste. Het hoogste punt in het skigebied ligt op 1.500 meter.

Twee uur privéles kosten hier €75,- en drie dagen groepsles €120,-.

2. Skischule Spitzingsee
In het Duitse Spitzingsee vind je Skischule Spitzingsee. Het skigebied begint op 1.100 meter en gaat maximaal tot 1.900 meter. Met 1 gondel, 2 vierpersoons stoeltjesliften, 10 sleepliften, 1 tellerlift en 21 pistes is het skigebied niet groot te noemen, maar biedt voldoende mogelijkheden voor beginnende skiërs en families met kleine kinderen.

Voor twee uur privéles betaal je bij de skischool 75€. Er worden geen groepslessen aangeboden voor volwassenen. Omgerekend kosten drie dagen groepsles voor kinderen voor vier uur per dag €127,-.

3. Skischool Kranjska Gora
In het uiterste noordwesten van Slovenië, aan de grens met Oostenrijk en Italië, ligt het skidorp Kranjska Gora op een hoogte van 813 meter. Het skigebied bereikt een maximale hoogte van 1.295 meter. Al meer dan vijftig jaar worden er wereldbeker skiwedstrijden georganiseerd in het skigebied. Het kleine skigebied telt 20 kilometer piste en 19 liften.

De skischool biedt de privélessen aan per uur. Voor twee uur betalen de gasten €62,-. Omgerekend kost groepsles voor drie dagen van vier uur €140,-.

4. Schweizer Skischule Jaunpass
Iedereen die denkt dat Zwitserland te duur is geworden voor de wintersport heeft het mis. Het kleine skigebied Jaunpass telt slechts 100 hoogtemeters van 1.508 tot 1.608 meter. Met maar drie liften is het geen gebied voor mensen die zo veel mogelijk pistekilometers willen maken tijdens hun vakantie, maar de prijzen van de skischool liggen laag. Een ideaal gebied voor beginners dus.

De gasten betalen €85,- voor twee uur privéles en omgerekend €150,- voor drie dagen groepsles.

5. Skischule Samerberg
Het kleine team van deze in Duitsland gelegen skischool bestaat uit vijf Staatlich opgeleiden skileraren. Het zeer kleine skigebied telt slechts vijf kilometer skipiste, waarvan één blauwe en één rode, en twee liften.

Omgerekend kost twee uur privéles €65,- en drie dagen groepsles kosten €125,-.

Nemen je gasten genoegen met wat minder voorzieningen dan kunnen ze bij deze skischolen hun lessen goedkoper volgen. Willen ze de luxe van ontelbare pistekilometers, verwarmde skiliften, luxe bergrestaurants en grote hotels dan zullen ze ook wat meer voor hun snowboard- of skiles moeten betalen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren