Kinderbingo

Als doorgewinterde skileraren draaien wij onze hand niet meer om voor een week groepsles aan kinderen. Voor je het weet ski je met twaalf kids de berg af. Wat ze er bij het behalen van je Anwärter alleen niet bij vertellen, is dat er soms opvallende exemplaren tussen zitten. Zie het lijstje van Nadja en Kelly hieronder. Hoeveel kun jij er al van je kaart afstrepen!? Waarschijnlijk heb je eerder bingo dan je lief is. Voor alle nieuwe skileraren onder ons…. lees zeker even verder dan weet je wat je te wachten staat!

 

Die Heulsuse

Hoe jonger de kinderen, hoe groter de kans dat je deze in je groep hebt. Vaak zien ze er super schattig uit, maar zodra mama of papa weg gaat, gaat de sirene aan. ‘Die Heulsuse’ kan urenlang huilen en krijsen om mama. Zie dan het hoofd maar eens koel te houden. Onthoudt onze gouden tip: geef dit kindje drie gummiebeertjes tegelijkertijd… een paar minuten rust gegarandeerd! Na deze paar minuten weer luchtalarm? Probeer dan te troosten door op schoot te nemen, kan niet missen.

Der Schnodder

Onthoud goed… zorg voor voldoende zakdoekjes, ik herhaal, voldoende zakdoekjes. Loopneuzen, snottebellen, bevroren of ingedroogd, het blijft een skileraar niet bespaard. Uiteindelijk hebben we onze Anwärter niet gehaald met de droom neusjes te snuiten. Door je pakje tissues op tijd uit de lenen blijft je een hoop leed bespaard.

Der Spaghetti fresser

Dit kindje kom je iedere week tegen. Tijdens de lunch wil het iedere dag spaghetti eten. Nouja, eten….eerder slurpen. Heb je eindelijk alle kids aan tafel, het eten bestelt en uitgedeeld, de schnitzels gesneden en plof je neer om zelf te eten. Juist op dat moment staat er een met pastasaus besmeurd kindje voor je. Zorg voor voldoende servetten met ‘der Spaghetti fresser’ in je groep en je houdt alles onder controle.

Dein Lieblings

Iedere juf of meester die zegt geen lieveling te hebben in de klas jokt. Zo is het ook bij skileraren. In ieder groepje is er wel een kindje dat je weet in te palmen. Sommige zijn nou eenmaal onwijs schattig, heel grappig of ontzettend lief. Voor deze kinderen loop je dan ook ongemerkt net even harder. De kunst is natuurlijk om te zorgen dat niemand merkt dat je stiekem toch je voorkeuren hebt.

Der Pipi macher

Hoe vaak je de kinderen ook herinnert aan een toiletbezoek op het moment dat er een WC in de buurt is, ‘der Pipi macher’ moet altijd op momenten waarop het niet uitkomt. Je ziet het water stijgen in de ogen en de paniek breekt aan. Dit kindje moet wel 10 keer per dag naar het toilet en dan is het ook maar hopen dat je het toilet op tijd bereikt.

Die immer lacht

Op zich is dit het grootste deel van de tijd natuurlijk heel positief en zorgt die ‘die immer lacht’ voor een goeie stemming binnen de groep. Natuurlijk is het wel belangrijk dat ook die op sommige momenten serieus is. Dit kun je het beste duidelijk maken door kort en bondig uit te leggen waarom het belangrijk is dat hij/zij nu even serieus is. Voor de rest zouden wij zeggen, lekker van genieten! Positieve en lachende kinderen geven ons en de rest van de groep namelijk ook veel plezier.

Der Verträumte

In ieder groepje is wel een ‘Verträumte’ te vinden die je net iets meer erbij moet betrekken dan de rest. Hou je les spannend en probeer ieder kind mee te laten doen door elkaar te laten aanvullen. Ook specifieke opdrachten geven aan de ‘Verträumte’ wil nog wel eens helpen. Laat hem/haar voelen dat ook hij/zij een belangrijk onderdeel van de groep is!

Die Prinzessin

Komt er een bepakte ouder aan, dan is ‘die Prinzessin’ in de buurt. De ski’s worden door ouders gedragen, moeder staat klaar met een koel drankje en ook de zonnebrand wordt op het laatste moment nog uitvoerig gesmeerd. Voor de ‘Prinzessin’ wordt alles geregeld. Dat is dan toch wel wennen in de skigroep waar dit kind de aandacht moet delen. Altijd vrolijk, sociaal en kletst gezellig met iedereen. Tot dat iets niet naar wens is…! Alles wordt in de strijd gegooid, maar toch lijkt het bijna niet meer mogelijk om die ‘Prinzessin’ weer vrolijk te krijgen.

Der Raser

Niet voor iedereen gaat het snel genoeg en het inhalen is voor velen dan ook favoriet onderdeel van de skiles. Heb je deze kinderen in je groepje? Probeer dan bepaalde stukken van de les te gebruiken om de kinderen individueel te laten skiën en er een wedstrijdje van te maken. Sommige skigebieden hebben speciaal voor kinderen bepaalde raceparcours, dat zal ‘der Raser’ ook zeker geweldig vinden. De rest van de les toch maar weer over op afstand houden en goed remmen, daarna mogen ze weer helemaal los gaan!

Der Übertreiber

Dat er binnen de groepjes altijd enigszins niveauverschil blijft bestaan, moge duidelijk zijn. Een bijzonder geval in deze is de ‘Übertreiber’ en kan verschillende vormen aannemen. Sommige kinderen stijgen nou eenmaal echt boven de groep uit en zullen in een betere groep geplaatst moeten worden. Ook zijn er kinderen die hun eigenkunnen helaas niet zo goed in kunnen schatten en denken dat ze de sterren van de hemel skiën. Eenmaal raden wie er als eerste uit de sleeplift valt of een koprol op de piste als vast onderdeel van het skiën ziet? Juist ja, ‘der Übertreiber’!

Na deze kinderbingo aan jullie de vraag: heb jij al bingo? Of heb je nog aanvullingen op deze lijst? Laat het ons weten via info@sneeuwsportleraren.nl!

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren