Parallel skiën bestaat niet

Bij het zien van deze titel zul je je wel afvragen, is die kerel nou helemaal gek geworden? Niets is minder waar, ik heb een stelling en ik ben er stellig van overtuigd dat deze stelling de juiste is. Ik ga je vertellen waarom.

 

Wat is parallel?

Parallel is de toestand van een lijn als deze evenwijdig loopt met een andere lijn en dus overal even ver van elkaar verwijderd zijn.

Beeld jezelf in bij het parallel skiën en kijk naar beneden. Zijn jouw ski’s de hele tijd parallel, evenwijdig, overal even ver van elkaar verwijderd? Is de afstand tussen twee punten aan de voorkant en twee punten aan de achterkant continu gelijk? Het goede antwoord is nee. Maar… Maar… Sorry, zelfs de besten onder ons kunnen niet parallel skiën.

Parallel is een momentopname, soms gebeurt het dat we parallel skiën en het andere moment is dit weer voorbij. Grootste deel van de tijd ploegen of scharen (no pun intended) we ongemerkt de berg af.

Ploeg en scharen

Ploeg kennen we allemaal, we drukken de achterkanten naar buiten en we houden de punten bij elkaar. We gebruiken onze buitenste bovenbeenspieren en onze kontspieren om die benen uit elkaar te drukken. Schaar is feitelijk het omgekeerde van ploeg, de achterkanten zijn bij elkaar en de punten zijn uit elkaar. Het gaat niet zo makkelijk als bij ploeg, we zijn er niet voor gemaakt, maar je kan het eens een poging wagen. We gebruiken hiervoor de spieren om onze benen naar elkaar toe te trekken, die zijn veel minder ontwikkeld dan de ploeg spieren!

Wat is dan parallel skiën?

Hoe kunnen we hiermee dan een definitie afgeven voor parallel skiën, wat feitelijk niet parallel skiën is?!

Parallel skiën is de toestand waarbij we niet actief ploegen en niet actief scharen, we hoeven geen extra moeite te doen om de ski’s in ruwweg dezelfde richting te houden.

Mijn tip: Stay sharp and ask questions, zelfs bij de meest banale zaken van het skiën kan je een vraagteken zetten! Veel plezier met ‘soort van’ parallel skiën 😉

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren