Parallel skiën bestaat niet

Bij het zien van deze titel zul je je wel afvragen, is die kerel nou helemaal gek geworden? Niets is minder waar, ik heb een stelling en ik ben er stellig van overtuigd dat deze stelling de juiste is. Ik ga je vertellen waarom.

 

Wat is parallel?

Parallel is de toestand van een lijn als deze evenwijdig loopt met een andere lijn en dus overal even ver van elkaar verwijderd zijn.

Beeld jezelf in bij het parallel skiën en kijk naar beneden. Zijn jouw ski’s de hele tijd parallel, evenwijdig, overal even ver van elkaar verwijderd? Is de afstand tussen twee punten aan de voorkant en twee punten aan de achterkant continu gelijk? Het goede antwoord is nee. Maar… Maar… Sorry, zelfs de besten onder ons kunnen niet parallel skiën.

Parallel is een momentopname, soms gebeurt het dat we parallel skiën en het andere moment is dit weer voorbij. Grootste deel van de tijd ploegen of scharen (no pun intended) we ongemerkt de berg af.

Ploeg en scharen

Ploeg kennen we allemaal, we drukken de achterkanten naar buiten en we houden de punten bij elkaar. We gebruiken onze buitenste bovenbeenspieren en onze kontspieren om die benen uit elkaar te drukken. Schaar is feitelijk het omgekeerde van ploeg, de achterkanten zijn bij elkaar en de punten zijn uit elkaar. Het gaat niet zo makkelijk als bij ploeg, we zijn er niet voor gemaakt, maar je kan het eens een poging wagen. We gebruiken hiervoor de spieren om onze benen naar elkaar toe te trekken, die zijn veel minder ontwikkeld dan de ploeg spieren!

Wat is dan parallel skiën?

Hoe kunnen we hiermee dan een definitie afgeven voor parallel skiën, wat feitelijk niet parallel skiën is?!

Parallel skiën is de toestand waarbij we niet actief ploegen en niet actief scharen, we hoeven geen extra moeite te doen om de ski’s in ruwweg dezelfde richting te houden.

Mijn tip: Stay sharp and ask questions, zelfs bij de meest banale zaken van het skiën kan je een vraagteken zetten! Veel plezier met ‘soort van’ parallel skiën 😉

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het