Snow-Camp: Kansarme jongeren krijgen een nieuw leven als skileraar

Dat het sneeuwsportlerarenberoep een van de mooiste beroepen ter wereld is wisten wij natuurlijk al lang. Maar nog mooier wordt het wanneer het beroep gebruikt wordt om jongeren weer terug op het rechte pad te krijgen. De Britse organisatie Snow-Camp zet zich daar voor in.

Snow-Camp is een liefdadigheidsinstelling voor kansarme stadskinderen. Met skiën en snowboarden als middel worden levensvaardigheden bijgebracht. Door het combineren van de sneeuwsport met de levenslessen ontwikkelen jongeren zelfvertrouwen en eigenwaarde. Snow-Camp programma’s laten mensen nadenken over de belangrijke kwesties in het dagelijks leven en laat hen belangrijke vaardigheden ontwikkelen voor de toekomst.

Sinds de oprichting in Londen in 2003 heeft het programma al meer dan 2.500 jongeren uit de stadsdelen van Londen ondersteund. Snow-Camps heeft het doel voor ogen haar programma’s in heel Engeland uit te rollen, en wil in 2018 in vijf nieuwe grote steden haar programma aanbieden.

Een van de deelnemers van het Snow-Camp programma is de twintig jaar oude Sami Sinno uit Shepherds Bush in West London. Hij groeide op in een van de meest onrustige delen van Londen. Criminaliteit en werkeloosheid zijn de norm voor veel van de jongeren daar. Ze hebben een slechte start in het leven en weinig participatie in de samenleving.

Sami kwam in aanraking met de politie en is een veroordeelde drugsdealer. Gelukkig is hij nu terug op het rechte pad door de kans die hem geboden is in de sneeuwsportindustrie. “Het is de juiste soort invloed om me heen geweest in de afgelopen twee jaar die mij heeft geholpen om af te komen van diegene die een slechte invloed hebben gehad op mij,” vertelde Sami tijdens het jaarlijkse fondsenwerving evenement van de Britse organisatie. “Ik heb nog nooit zo veel plezier ergens aan beleeft als aan de sneeuw en het doel dat ik nu heb. Ik heb mezelf leren kennen en wil de donkere dagen achter me laten,” voegde hij toe.

Het succes van het programma is af te lezen aan de resultaten. Veel van de jeugdige komen na het volgen van het programma aan het werk bij reisorganisaties of als ski- of snowboardleraar.

Bron: planetski.eu

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het