Steeds meer skilessen op vrijdag en zaterdag

De werkweek van een skileraar loopt van zondag tot en met donderdag. Bij voldoende aanmeldingen kan het zijn dat er ook op vrijdag of zaterdag gewerkt moet worden. Maar daar lijkt verandering in te komen nu steeds meer wintersporters er voor kiezen om een lang weekend op vakantie te gaan. Worden de vrijdag en zaterdag standaard lesdagen? En moeten skischolen hun groepslessen 7 dagen per week aan gaan bieden?

Mini-skitrip is de nieuwe trend
Steeds vaker kiezen wintersporters er voor om last-minute op wintersportvakantie te gaan. Even snel een weekendje weg in plaats van een hele week. Er wordt gewacht met reserveren tot de sneeuwcondities optimaal zijn. Summit Travel ziet deze trend steeds groter worden. Een korte wintersportvakantie wordt een mini-skitrip genoemd. Mini-skitrips zijn de perfecte vakantie om er even snel tussenuit te kunnen. Het is goedkoper en er hoeven minder vakantiedagen voor worden opgenomen zodat er een tweede wintersportvakantie geboekt kan worden.

Steeds populairder
Nog steeds kiezen veel wintersporters voor de traditionele zaterdag tot zaterdag vakantie. Maar reisbureaus zien de mini-skitrip steeds populairder worden. Bedrijven kiezen er al langer voor om met het personeel een lang weekend naar de sneeuw te gaan. Het aantal particulieren dat van vrijdag tot zondag gaat nam in het afgelopen seizoen met 6% toe. Het aantal geboekte mini-skitrips steeg van 37% naar 43%.

Skischolen
In de afgelopen jaren is er een toename in het aantal privé skilessen op vrijdag en zaterdag. Nu steeds meer mensen kiezen voor een lang weekend zal dit nog meer gaan toenemen. Al decennia lang bieden skischolen hun groepslessen van zondag tot donderdag of vrijdag aan. De vraag is of ze er in de toekomst voor gaan kiezen om hun groepslessen 7 dagen per week aan te bieden? En of de skilerarenwerkweek een 7 dagen durende werkweek gaat worden?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren