Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen op skiles?

Deze vraag zal je als skileraar niet voor de eerste keer horen. Ouders willen maar wat graag dat hun kinderen leren skiën. Skischolen bieden tegenwoordig al skilessen aan voor kinderen vanaf twee jaar. Maar vanaf welke leeftijd kunnen kinderen op skiles?

Skischolen bieden hun skilessen voor kinderen vaak aan voor kinderen vanaf vijf jaar. Kinderen van die leeftijd zijn sterk genoeg om een dag op de ski’s te staan, kunnen een dag zonder hun ouders en zijn fysiek in staat om te leren skiën. Dat wil zeggen, het grote deel van de vijf jarige.

Ouders willen hun kinderen tegenwoordig al op skiles doen zodra ze kunnen lopen. Maar is dat wel verstandig, en kunnen kinderen van twee jaar wel leren skiën? Ja, en nee. Kinderen tussen de twee en vier jaar zullen over het algemeen niet leren skiën, uitzonderingen daargelaten. Dat wil zeggen, als je onder skiën verstaat: zelfstandig bochten maken over een blauwe piste. Ze kunnen wel degelijk leren glijden, vallen en opstaan, als ze dat zelf willen. Ze leren het plezier van de wintersport en hoe het is om zonder ouders skiles te krijgen van een vreemde ski-juf of -meester. Een jaar of een paar jaar later zullen ze daar profijt van hebben.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen op skiles, is niet de vraag die ouders zich moeten stellen. De vraag moet zijn: wil mijn kind op skiles? Zodra kinderen zelf willen skiën zullen ze het leren. Kinderen die het niet leuk vinden zullen het ook niet leren, ongeacht of ze twee of vijf jaar oud zijn. Wil een kind van vier jaar niet skiën, wacht dan gewoon nog een jaartje. Als ze zien dat papa en mama er plezier aan beleven komt het enthousiasme vanzelf en zullen ze leren skiën.

Hoe oud was jij toen je voor het eerst op de ski’s stond?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Mobi Clothes

  Tegenwoordig is sport eigenlijk niet meer weg te denken in het leven van een mens. Bijna iedereen doet het en je groeit ermee op. Maar