Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen op skiles?

Deze vraag zal je als skileraar niet voor de eerste keer horen. Ouders willen maar wat graag dat hun kinderen leren skiën. Skischolen bieden tegenwoordig al skilessen aan voor kinderen vanaf twee jaar. Maar vanaf welke leeftijd kunnen kinderen op skiles?

Skischolen bieden hun skilessen voor kinderen vaak aan voor kinderen vanaf vijf jaar. Kinderen van die leeftijd zijn sterk genoeg om een dag op de ski’s te staan, kunnen een dag zonder hun ouders en zijn fysiek in staat om te leren skiën. Dat wil zeggen, het grote deel van de vijf jarige.

Ouders willen hun kinderen tegenwoordig al op skiles doen zodra ze kunnen lopen. Maar is dat wel verstandig, en kunnen kinderen van twee jaar wel leren skiën? Ja, en nee. Kinderen tussen de twee en vier jaar zullen over het algemeen niet leren skiën, uitzonderingen daargelaten. Dat wil zeggen, als je onder skiën verstaat: zelfstandig bochten maken over een blauwe piste. Ze kunnen wel degelijk leren glijden, vallen en opstaan, als ze dat zelf willen. Ze leren het plezier van de wintersport en hoe het is om zonder ouders skiles te krijgen van een vreemde ski-juf of -meester. Een jaar of een paar jaar later zullen ze daar profijt van hebben.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen op skiles, is niet de vraag die ouders zich moeten stellen. De vraag moet zijn: wil mijn kind op skiles? Zodra kinderen zelf willen skiën zullen ze het leren. Kinderen die het niet leuk vinden zullen het ook niet leren, ongeacht of ze twee of vijf jaar oud zijn. Wil een kind van vier jaar niet skiën, wacht dan gewoon nog een jaartje. Als ze zien dat papa en mama er plezier aan beleven komt het enthousiasme vanzelf en zullen ze leren skiën.

Hoe oud was jij toen je voor het eerst op de ski’s stond?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren