Wat te doen naast het lesgeven

De vrije tijd van een skileraar. ‘s Ochtends vroeg misschien tijd om nog een piste te pakken voor de lessen beginnen en aan het einde van de middag wanneer je klaar bent met lesgeven. Lesgeven is natuurlijk al zeer gevarieerd en superleuk om te doen, maar naast het lesgeven zijn er nog vele andere dingen die je kunt doen wanneer je een seizoen als sneeuwsportleraar aan de slag gaat. En de eerste had je misschien al geraden.

 

Après-ski

Naast het lesgeven is er altijd tijd voor après-ski. Het hoort toch immers ook bij je werk en zou het bijna verplicht kunnen noemen. Voor sommige leraren is het nog belangrijker dan het lesgeven zelf. Après-ski is iets wat hoort bij de primaire levensbehoefte volgens hen. Maar helaas kan je niet alleen maar feest zijn, want je moet natuurlijk ook langs de supermarkt voor je avondeten en zakken gummy bears, de was doen en andere noodzakelijke klusjes. En natuurlijk niet te vergeten: fris en fit zijn om je lessen te geven! Echter, alle bovengenoemde activiteiten kosten geld en sneeuwsportleraar zijn is helaas geen vetpot. Om het toch te kunnen bekostigen kun je nog een bijbaantje nemen.

Bijbaantjes

Mocht je toch veel tijd en energie overhouden, dan is er genoeg aanbod voor bijbaantjes. Zo kun je bijvoorbeeld vaak aan de slag bij de reserveringen van je eigen skischool. In het hoogseizoen kunnen alle winkels, restaurants en bars wel wat extra handen gebruiken. Verder zou je kunnen helpen bij een skiverhuur of in een restaurant. Of als je toch al van plan was elke avond in de après-ski bar te staan, kan je er misschien ook een keer per week aan de andere kant van de bar helpen. Let wel, skileraar zijn is op zichzelf al zwaar genoeg. Het zou zonde zijn als je skiprestaties lijden onder je bijbaan.

Andere sporten

Naast skiën en snowboarden zijn er nog geweldig veel sneeuwsporten en andere sporten die je kunt proberen. De skischool waar je werkt heeft misschien wel de materialen om te gaan toerskiën of split boarden, met je ski’s / snowboard omhooglopen, of te telemarken, skiën met je hak los van de ski’s. Deze laatste vorm van skiën wordt gezien als echte uitdaging, ook voor de gevorderde skiërs. Het gaat wel iets langzamer dan alpineskiën, maar de uitspraak “half the speed, twice the fun” zegt genoeg. Mocht de skischool ze niet zelf hebben, kunnen ze je vast helpen om deze tegen een vriendelijke prijs te huren. Naast de vele variaties op skiën en snowboarden kan je ook nog andere sporten doen. Ligt er op de mountainbike paden net iets te veel sneeuw, is er toch een mogelijkheid om te fietsen. Zo kun je in sommige gebieden fatbike touren, ofwel mountainbiken in de sneeuw met hele dikke banden.

Andere gebieden

Het gebied waar je lesgeeft ken je na een paar weken van binnen en van buiten. Dit is natuurlijk leuk omdat je alle binnendoor weggetjes en ruige off-piste stukken kent, maar het is ook leuk om wel eens een ander gebied te zien. Dus als je een dag vrij hebt trek er op uit naar een ander gebied. Ga bijvoorbeeld op bezoek bij ski-/snowboard leraren die je nog kent van je opleiding. Neem die touring ski’s (of je split board) mee en ga op avontuur!!!

 

 

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren