Hét begin van mijn skileraressenleven: de introdag!

Ja, daar sta je dan! Eind augustus, terwijl het buiten 30 graden is met je ski-uitrusting in de trein. Op naar Snowworld in Zoetermeer voor de eerste training van het seizoen: de intro-dag! Voor vele skileraren die een Anwärter opleiding gevolgd hebben én voor skileraren-in-opleiding zal dit een bekend begrip zijn. Maar wat houdt dat nou precies in, zo’n intro-dag? In deze blog neem ik je mee hoe ik mijn allereerste intro-dag heb beleefd!

 

Ik zag deze dag toch een beetje als hét begin van mijn leven als skilerares, dus vol goede moed en met een boel enthousiasme stond ik op zaterdagochtend in Zoetermeer. We begonnen de dag met zo’n 60 skileraren en skileraressen in spé en een aantal ervaren skileraren van de organisatie die ons later gingen voorbereiden op de Anwärter opleiding.

Nadat we de dag begonnen met een korte kennismaking met de organisatie en wat informatie over de daadwerkelijke opleiding was het tijd voor een uurtje Duits, voor mij persoonlijk de grootste uitdaging van de dag. De hele Anwärter opleiding vindt namelijk plaats in het Duits, dus enige basiskennis van de Duitse taal én het ‘skilerarenduits’ is dan ook wel een vereiste. Heb je nog geen idee wat ‘mittagsbetreuung’, ‘siegerehrung’ of ‘wettrennen’ is? Dan is het misschien verstandig om nog een cursus (skileraren)Duits te volgen voor je gaat beginnen met je Anwärter-opleiding.

Na het Duits-uurtje en de lunch was het tijd om de korte broeken en jurkjes om te ruilen voor een skipak, we mochten namelijk ook nog eens 2 uurtjes op de latten staan. Even wennen was het wel weer hoor, aangezien het voor mij (en bijna voor iedereen) alweer een half jaar of zelfs langer geleden was dat ik op de ski’s stond. Maar het was ook flink wennen om weer terug te gaan naar de basis. In plaats van mooi parallel naar beneden te skiën met een redelijk tempo gingen we dit keer vast oefenen met het Pflugsteuern in de welbekende pizza-punt. Want dat is toch wat wij als beginnende skileraren voornamelijk gaan leren aan onze klasjes.

Het was een intensieve, maar hele leuke intro-dag die uiteraard afgesloten werd een lekker koud biertje tijdens de 1eechte après-ski borrel van het seizoen (in het zonnetje met 30 graden)! Het was heerlijk om weer eventjes op de ski’s te staan, handig om te horen wat de opleiding allemaal precies inhoudt en hartstikke leuk om nieuwe mede-skileraren en collega’s te ontmoeten. Ik zeg; op naar de volgende après-ski borrel tijdens het trainingsweekend volgende maand!!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren