Nog maar 1,5 week tot ik… naar Australië vertrek!

G’day mate!

Ik ben Laura en ik ga de komende maanden bloggen voor jullie vanuit het skigebied Falls Creek, Australië! Je vraagt je nu vast af: Kun je skiën in Australië?! Die vraag heb ik al zo’n 10 keer gehad in de afgelopen maanden. En het antwoord op die vraag is: jazeker! Er liggen een aantal skigebieden in het zuiden van Australië en ik ga naar één daarvan, namelijk Falls Creek!

 

Waar ga ik skiles geven?

Ik ga lesgeven in een klein plaatsje, genaamd Falls Creek. Dat ligt zo’n 350 km ten noordwesten van Melbourne in de zuidelijke staat Victoria. Het is een gebied met zo’n 92 kilometer aan pistes en 14 liften. Een stuk kleiner dan Serfaus-Fiss-Ladis in Oostenrijk, waar ik in de Europese winters lesgeef. Het Australische winterseizoen loopt er dit jaar van 8 juni tot 6 oktober 2019. Dat betekent dus dat ik zo’n 3 maanden les ga geven. Daarna ben ik van plan om nog 2 maanden te gaan reizen.

De hoogste berg in Falls Creek is Mount McKay, die is 1849 meter hoog. Een stuk lager dan de hoogste berg in Oostenrijk dus. Op dit moment ligt er al zo’n 44 cm sneeuw, daar mag dus nog wat bijvallen de komende weken! Dat zal vast goedkomen, want Falls Creek staat erom bekend dat er jaarlijks gemiddeld 4 meter sneeuw valt. Het gebied is toegankelijk voor elk type skiër en heeft groene (17%), blauwe (60%) en zwarte (23%) pistes. Ook staat Australië erom bekend dat je er een goed of een slecht seizoen kan hebben. Leren handschoenen en een regenjas meenemen zijn dus een must als je naar Australië vertrekt en plannen hebt om te gaan skiën.

Hoe ben ik erop gekomen om hélémaal in Australië les te gaan geven?

Het is natuurlijk niet niks, even in Australië lesgeven. Hoe ben ik daar nou op gekomen? Dat balletje is gaan rollen toen ik nog in Oostenrijk zat. Begin januari hoorde ik dat er mensen van de Skischule Fiss-Ladis in de zomer naar Australië zouden gaan om ski les te geven. Dit leek mij toch wel interessant en gelijk ben ik een beetje gaan informeren bij andere skileraren. Het werd al vrij snel duidelijk dat er connecties waren tussen Fiss en Falls Creek. Half februari was de Snowsports director van de skischool Falls Creek in Fiss. Met een aantal andere skileraren, die het aanbod ook interessant vonden, hebben we een meeting gehad met de Snowsports director. Hij heeft ons meer informatie gegeven over het gebied en hoe het lesgeven in Australië gaat. Een verschil is bijvoorbeeld dat je niet alleen één groep les kan geven op een dag, maar dat je ’s ochtends of ’s middags ook privé-les geeft. Daarnaast beginnen de groepslessen 7 dagen per week, in plaats van alleen op zondag of maandag. Ook ligt het salaris in Australië een stuk hoger dan in Oostenrijk.

Ik ben vrij reislustig en hou ervan om in het buitenland te zijn en was vrijwel meteen enthousiast en heb me aangemeld. Naast het feit dat het me supervet lijkt om les te geven in Australië, wil ik ook in Australië gaan reizen. De combinatie van eerst werken in de sneeuw en daarna een tijdje backpacken lijkt me dan ook echt super!

Is het bij jou ook gaan kriebelen?

Ben jij net zo’n fan van sneeuw als ik en lijkt het jou nou ook superleuk om les te gaan geven in Australië? Dan raad ik je sowieso aan om eerst een aantal weken in Oostenrijk les te gaan geven en daar wat ervaring op te doen. Verder is het niet mogelijk om bij alle Australische skischolen les te geven met alleen een Anwärter diploma, zoek dus goed uit waar je heen wilt voor je je aanmeldt en of je de juiste kwalificaties hebt!

 

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren