Studeren en skileraar zijn… mogelijk of de eeuwige student?

Studeren en werken als skileraar zijn twee thema’s die in de ogen van vele mensen niet samen gaan. Vaak komen hier reacties op vanuit je omgeving. Misschien wordt je zelfs gezien als de eeuwige student die studeren niet serieus neemt. Met de tips uit deze blog zal je merken dat het wel degelijk mogelijk is om te studeren en zoveel mogelijk weken per winter in de sneeuw te staan!

Voorbereiden

Om als student een paar maanden per jaar te kunnen werken als skileraar en geen studievertraging op te lopen, is er wat voorbereiding vereist. Een goede planning is onmisbaar. Zorg dat je van te voren precies weet hoeveel dagen je stage moet lopen en welke opdrachten je allemaal moet inleveren. Door goed voorbereidt te zijn, kun je de opdrachten al voor je vertrek naar het buitenland inleveren. Dit klinkt nu heel relaxed, alles afronden en in de sneeuw volop genieten. Echter vraagt dit om veel discipline. De maanden voor je vertrek zal je dus hard moeten studeren, zodat je het in de wintermaanden wat rustiger hebt. Zie het als; work hard play hard!

Overtuigen

Soms is het nodig om je docenten te overtuigen om onder een aanwezigheidsplicht uit te komen. Ga het gesprek aan, meestal vinden docenten het vooral heel gaaf dat je naar de sneeuw gaat. Vertel wat je allemaal denkt te gaan leren in je tijd in het buitenland en op welke manier je hier voordeel van hebt bij jouw studie. Als je hier ook nog competenties aan koppelt zijn ze vast en zeker zo om. Docenten zijn hier namelijk erg gevoelig voor J Daarnaast kun je aanbieden om vooraf opdrachten te maken over de thema’s van de lessen die jij gaat missen. Op deze manier mis je geen informatie, laat je jouw inzet zien en kun je mooi naar het buitenland vertrekken.

Heb je al jouw charmes in de strijd gegooid, maar lukt het niet om onder de aanwezigheidsplicht uit te komen? Wees dan vooral creatief! Ieder semester mag je wel 1 of 2 lessen missen. Zoek de regels even na en plan jouw afwezigheid slim in. Zorg dat je de week voor of na een vakantie afwezig bent. Zo voldoe je toch aan alle eisen en kun je mooi een weekje extra aan je verblijf in het buitenland plakken.

Studeren

Ontkom je er toch niet aan om te studeren in de sneeuw, is er ook geen man over boord. In het skilerarenhuis is vast wifi en zodra je collega’s naar de après-ski zijn heb jij alle rust om te studeren. Uiteraard met tegenzin, want ook jij zou liever feesten. Echter zal je motivatie nergens groter zijn dan in de sneeuw. Als je je opdrachten snel af hebt kun je jezelf direct belonen met een biertje in de après-ski. Daarnaast kun je studeren met het mooiste uitzicht dat je je kunt wensen. Het idee dat je de volgende dag weer op de piste staat zal je ook wel over je ‘studeerdip’ heen helpen. Door te zorgen dat je jouw opleiding zo snel mogelijk afrond kun je vervolgens een heel seizoen naar de sneeuw, zonder een moment aan je studie te hoeven denken. Hoe heerlijk is dat!?

Met de juiste inzet moet het dus zeker lukken om extra weken op de ski’s te kunnen staan. Zeg nou zelf; wie wil dat nou niet!? Hier nog even alle tips op een rijtje;

  • Maak een goede planning waarin ook alle deadlines staan.
  • Zorg dat je op je stage extra dagen draait. Op die manier is je stage misschien wel al afgerond als de winter begint of kun je weken vrij plannen in de winter.
  • Aanwezigheidsplicht (bah!), tja dit is een lastige. Ga vooraf in gesprek met de docent.
  • Biedt aan opdrachten te maken als vervanging voor de lessen die je gaat missen, lever deze van te voren in zodat je eenmaal in Oostenrijk onbezorgd in de après-ski kunt staan.
  • Lukt het niet om onder de aanwezigheidsplicht uit te komen, plan dan je geoorloofde afwezigheid slim in.
  • Tot slot; verslagen kun je ook vanuit Oostenrijk inleveren, het internet functioneert daar prima!
  • Moet je een groepsopdracht maken en is samenwerken hiervoor nodig!? Skype biedt hierin een uitkomst!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren