Franse skischool ESF viert 70ste verjaardag

Dit jaar bestaan de Franse unie voor skileraren, het Syndicat National des Moniteurs de Ski Français (SNMSF), en de Franse skischool Ecole du Ski Français (ESF) 70 jaar. Met 17.000 skileraren verdeelt over 250 locaties is de ESF de grootste skischool ter wereld.

De organisatie verwelkomt jaarlijks meer dan 2 miljoen gasten. 70 jaar geleden werd er alleen skiles gegeven door de skileraren van de ESF. Tegenwoordig worden er tal van verschillende wintersporten aangeboden waaronder snowboarden, langlaufen, freeriden, sneeuwschoenwandelen en freestylen. Op die manier kan iedereen op zijn eigen manier genieten van de wintersport.

De ESF heeft dit jaar te maken met een moeizame seizoensstart. Door het gebrek aan sneeuw moesten veel gebieden hun liften gesloten houden. Alleen de hoger gelegen skigebieden konden met de kerstvakantie open. Gelukkig is het tij gekeerd en is het gaan sneeuw in Frankrijk. Er wordt lokaal momenteel bijna 2 meter sneeuw verwacht wat er voor zal gaan zorgen dat deze week de Franse skigebieden in hun volle glorie kunnen worden geopend. Hiermee zal voor veel Franse skileraren het seizoen dan eindelijk gaan beginnen.

Benieuwd hoe je als skileraar in Frankrijk kunt gaan werken? Lees onze pagina: Skileraar worden in Frankrijk.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het