Franse skischool ESF viert 70ste verjaardag

Dit jaar bestaan de Franse unie voor skileraren, het Syndicat National des Moniteurs de Ski Français (SNMSF), en de Franse skischool Ecole du Ski Français (ESF) 70 jaar. Met 17.000 skileraren verdeelt over 250 locaties is de ESF de grootste skischool ter wereld.

De organisatie verwelkomt jaarlijks meer dan 2 miljoen gasten. 70 jaar geleden werd er alleen skiles gegeven door de skileraren van de ESF. Tegenwoordig worden er tal van verschillende wintersporten aangeboden waaronder snowboarden, langlaufen, freeriden, sneeuwschoenwandelen en freestylen. Op die manier kan iedereen op zijn eigen manier genieten van de wintersport.

De ESF heeft dit jaar te maken met een moeizame seizoensstart. Door het gebrek aan sneeuw moesten veel gebieden hun liften gesloten houden. Alleen de hoger gelegen skigebieden konden met de kerstvakantie open. Gelukkig is het tij gekeerd en is het gaan sneeuw in Frankrijk. Er wordt lokaal momenteel bijna 2 meter sneeuw verwacht wat er voor zal gaan zorgen dat deze week de Franse skigebieden in hun volle glorie kunnen worden geopend. Hiermee zal voor veel Franse skileraren het seizoen dan eindelijk gaan beginnen.

Benieuwd hoe je als skileraar in Frankrijk kunt gaan werken? Lees onze pagina: Skileraar worden in Frankrijk.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren