Skibaan op een afvalcentrum

Naast de vele prachtige skigebieden die de wereld rijk is zijn er ook verschillende soorten skibanen. Zo zijn er banen van kunstmatige sneeuw, borstelbanen en rollerbanen. Vele van ons kennen deze ook wel goed en weten hoe deze werken. Maar nu is er een nieuwe in de wereld gebracht. In Kopenhagen wordt ’s werelds eerste skibaan gemaakt die gebouwd is op een centrum voor afvalbeheer.

Innovatie
De baan van ‘Copenhill’ is 440 meter lang en is geheel gemaakt van plastic. Ook zal de hal een lift hebben en een ‘magic carpet.’ Hoe kan dit gemaakt zijn van plastic? De hal staat op een kunstmatige helling op een afvalcentrum. Het zou de meest efficiënte fabriek zijn op het gebied van afvalsverbrandings- en energieopwekkende installaties. Dit is natuurlijk een goede innovatie als het gaat om milieu.

Het zou warmte moeten generen voor 150.000 huishoudens en ook nog een koolstofarme elektriciteit voor 550.000 mensen genereren.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren