Uitslagen Österreichische Demo- und skilehrermeisterschaft 2015

Bij de Österreichischen Skilehrer Meisterschaften in Dienten am Hochkönig van 7 maart kwam de de top van de Oostenrijkse sneeuwsportleraren bij elkaar om te strijden om de titel van Oostenrijks kampioen en Salzburger kampioen op de disciplines demonstratie en reuzenslalom.

Demonstratie
Het demonstratieskiën is voor vele het interessantste onderdeel van het kampioenschap omdat het kleinste  verschil de uitslag kan bepalen. Een vijf-koppige jury beoordeelde de afdalingen op skitechniek, dynamiek, moeilijkheidsgraad, de snelheid, de stop en natuurlijk hoe synchroon er werd geskied. Nadat alle teams 3 afdalingen hadden geskied gingen bij de dames de ‘Snow Pirates’ van Schischule Fiss-Ladis er met de overwinning van door. Bij de mannen was de winst voor de Schwungdesigner van Schischule Arlberg.

Dames:
1. Snow Pirates – Schischule Fiss-Ladis
2. CSA Blueberries – Schischule Grillitsch
3. Damen Team Maria Alm – Schischule Maria Alm

Heren:
1. Schwungdesigner – Schischule Arlberg
2. Demo Team Maria Alm – Schischule Maria Alm
3. Skifighters Fiss – Schischule Fiss-Ladis

Reuzenslalom
103 heren en 35 vrouwen stonden aan de start van het RTL-Meisterschaft 2015. De reuzenslalom werd bij de dames met een tijd van 01:01:75 minuten  door Nina Tipotsch gewonnen. Bij de mannen legde Christop Schmeissner met een tijd van 00:59:60 minuten de slalom het snelste af.

De tijden van de 3 snelste mannen en de snelste vrouw per skischool resulteerde in de skischolenbeoordeling. Schischule Schneeberg Puchberg won met Alexander Knabl, Matthias Meissl, Hannes Rottensteiner en Katja Möser de eerste plaats met een totale tijd van 04:05:49 minuten. Ze werden gevolgd door Skischule Reith bei Kitzbühel en Skischule Fun & Pro Flachau.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het