Uitslagen Österreichische Demo- und skilehrermeisterschaft 2015

Bij de Österreichischen Skilehrer Meisterschaften in Dienten am Hochkönig van 7 maart kwam de de top van de Oostenrijkse sneeuwsportleraren bij elkaar om te strijden om de titel van Oostenrijks kampioen en Salzburger kampioen op de disciplines demonstratie en reuzenslalom.

Demonstratie
Het demonstratieskiën is voor vele het interessantste onderdeel van het kampioenschap omdat het kleinste  verschil de uitslag kan bepalen. Een vijf-koppige jury beoordeelde de afdalingen op skitechniek, dynamiek, moeilijkheidsgraad, de snelheid, de stop en natuurlijk hoe synchroon er werd geskied. Nadat alle teams 3 afdalingen hadden geskied gingen bij de dames de ‘Snow Pirates’ van Schischule Fiss-Ladis er met de overwinning van door. Bij de mannen was de winst voor de Schwungdesigner van Schischule Arlberg.

Dames:
1. Snow Pirates – Schischule Fiss-Ladis
2. CSA Blueberries – Schischule Grillitsch
3. Damen Team Maria Alm – Schischule Maria Alm

Heren:
1. Schwungdesigner – Schischule Arlberg
2. Demo Team Maria Alm – Schischule Maria Alm
3. Skifighters Fiss – Schischule Fiss-Ladis

Reuzenslalom
103 heren en 35 vrouwen stonden aan de start van het RTL-Meisterschaft 2015. De reuzenslalom werd bij de dames met een tijd van 01:01:75 minuten  door Nina Tipotsch gewonnen. Bij de mannen legde Christop Schmeissner met een tijd van 00:59:60 minuten de slalom het snelste af.

De tijden van de 3 snelste mannen en de snelste vrouw per skischool resulteerde in de skischolenbeoordeling. Schischule Schneeberg Puchberg won met Alexander Knabl, Matthias Meissl, Hannes Rottensteiner en Katja Möser de eerste plaats met een totale tijd van 04:05:49 minuten. Ze werden gevolgd door Skischule Reith bei Kitzbühel en Skischule Fun & Pro Flachau.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren