SSL aan de kook – Tiroler Gröstl aus eigener Küche

Oh wat missen wij de wintersport en de heerlijke lunches tussen het skiën door. Wij van Sneeuwsportleraren.nl  helpen jou aan een voorproefje voor de aankomende winter en laten je vandaag zien hoe we de lekkerste Tiroler Gröstl zelf op tafel zetten. Vult jouw huis zich binnenkort ook met de geur van dit overheerlijke gerecht? Hiermee krijg je gegarandeerd iedereen aan tafel. Klein detail: dit gerecht is ook nog eens gluten- en lactosevrij!

 

Nu is helaas de huidige situatie in de wereld niet ideaal, wat reizen hier en daar wat lastiger maakt. Misschien ben je niet meer op wintersport kunnen gaan afgelopen winterseizoen, of misschien heb je de zomer ook wel over moeten slaan! Hierdoor kunnen we onze gezonde portie Tiroler Gröstl nog weleens missen. Maar daar hebben wij nu een oplossing voor!

Klein stukje geschiedenis

Eerst een klein stukje geschiedenis. Gröstl is namelijk niet zomaar een gerecht. Waar het ooit begon als kliekjesgerecht voor werknemers is het uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde maaltijd. In deze blog wordt de makkelijke variant beschreven, waardoor deze heerlijke Gröstl in een mum van tijd op tafel staat. De smaak is er uiteraard niet minder om!

Wat heb je nodig?

  • 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 300 gram spekreepjes
  • 2 paprika’s
  • 150 gram gesneden uien
  • Plantaardige boter
  • 3 eieren
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 theelepel marjoraan
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Jetzt geht’s los!

Bak de spekreepjes op middelhoog vuur knapperig. Roer regelmatig door en giet halverwege het vet even af.

Snijd vervolgens de paprika in reepjes.
Vergeet ondertussen de spekjes niet! Haal ze uit de pan zodra ze gaar zijn, laat ze uitdruppelen op keukenpapier en zet ze aan de kant.

Verhit nu wat boter in de pan en bak de uitjes en de paprika, totdat de ui glazig is.

Voeg de de voorgekookte aardappelschijfjes toe en bak deze op middelhoog vuur goudbruin.
Voeg peterselie, karwijzaad en marjoraan toe en breng het geheel verder op smaak met peper en zout.

Voeg de gebakken spekjes toe.
Schep het geheel regelmatig om en bak ondertussen in een andere pan de spiegeleieren.

Serveer de spiegeleieren op de goudbruingebakken aardappels en jouw Gröstl is klaar.

Guten Appetit!

 

Ga jij dit gerecht ook maken? Laat ons dan even meegenieten door een foto bij de comments te plaatsen of benoem ons in je Instagram post/story!!

https://www.instagram.com/tv/CGEu7DjFkJr/

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren