Hoe overleef ik mij eerste skiles?

Het is bijna zover! Nog een paar nachten slapen en dan start de kerstvakantie en voor veel skileraren een nieuwe wintersportseizoen. Naast al die oude rotten in het vak zullen er ook veel nieuwe skileraren hun vuurdoop beleven. Voorafgaand en tijdens je eerste skiles heb je veel om over na te denken. Heb je hier al aan gedacht?

Een dag voor je eerste skiles zal de skischool je een rondleiding geven door het skigebied. Je krijgt een rondleiding langs verzamelpunten, restaurants en belangrijke pistes. Neem een pen en iets om op te schrijven mee. Al die informatie kun je niet in één keer onthouden maar wel opschrijven.

Niet vergeten
Alsof je eerste skiles niet stressvol genoeg is krijg je de drukte van de kerstvakantie er ook nog eens bij. Om een beetje orde in de chaos te kunnen scheppen is het verstandig om alvast een dag van te voren alle belangrijke telefoonnummer in je telefoon op te slaan en er voor te zorgen dat je voldoende beltegoed hebt. Als er iets gebeurt of je wel wat ondersteuning kunt gebruiken dan kun je ten alle tijden je leidinggevende bereiken.

Zorg dat je een kaart van het gebied in je jas hebt zitten. Mocht je de weg kwijt zijn dan kun je altijd even nagaan waar je je bevind en hoe je weer terug komt. Ook een reserve paar kinderhandschoenen en skibril kunnen je eerst lesdag een stuk aangenamer maken. Kinderen staan er om bekend dingen uit de lift te laten vallen of kwijt te raken tijdens de middagpauze, dus bereid je voor.

Vroeg uit bed
Het is de eerste lesdag van het seizoen. Na 2 weken kijk je daar lachend op terug, maar op zo’n eerste dag gaat niks vanzelf. Hoe laat gaat de bus? Is er oponthoud vanwege de drukte van de kerstvakantie? Heb je al je spullen? En waar moest je je nou ook alweer melden? Vroeg uit bed dus zodat je lekker de tijd hebt.

Ouders
Sta je op je eerste dag oog in oog met 8 jonge kinderen dan krijg je daar vanzelfsprekend 16 bezorgde ouders bij. Gelukkig heb je een pakketje papiertjes in je zak zitten met je naam en telefoonnummer erop die je uit kunt delen. Tegelijkertijd controleer je of je van alle kinderen het telefoonnummer van hun ouders hebt. Mocht er wat gebeuren dan kun je elkaar in ieder geval bereiken.

Tijd
Het zal tijdens je eerste lesdag druk zijn op de pistes. Denk goed na over je tijdsplanning en zorg ervoor dat je op tijd in het restaurant bent voor het middag eten en op tijd weer terug bent met je groep om de les af te ronden. Liften waar je normaal 5 minuten in de rij staat daar doe je nu 15 minuten over. En voordat al je leerlingen weer uit de sleeplift zijn gestapt ben je al weer een paar minuten verder.

Tellen
Je hebt tijdens je eerste skiles genoeg om over na te denken. Maar het belangrijkste van alles is natuurlijk dat je de groep bij elkaar houd. Je wilt niemand verliezen dus kijk je regelmatig achterom en tel je of je al je leerlingen hebt. Door iemand aan te wijzen die afsluit maak je het voor jezelf wat makkelijker.

Plezier
Het allerbelangrijkst voor een succesvolle eerste skiles is toch wel dat je er van moet genieten. Als skileraar ben je onderdeel van de beleving van je leerlingen en zorg jij ervoor dat zij een leuke vakantie hebben. Geniet van de omgeving, je leerlingen en je collega’s. Veel plezier!

Wanneer begint jouw eerste skiles van dit seizoen?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren