Must watch ski/snowboard films en docus

Meerdere gletsjerskigebieden zijn geopend, verse sneeuw is reeds gevallen en met nog slechts twee maanden tot het echte begin van het winterseizoen beginnen de kriebels toch wel te komen. Tijd om de leukste films en documentaires rondom de wintersport voor je op een rijtje te zetten!

 

Streif – One hell of a ride

Streif – One hell of a ride is een film van Red Bull die volledig in het teken staat van de legendarische afdaling tijdens de jaarlijkse Hahnenkamm Rennen in Kitzbühel. Hier krijg je een kijkje achter de schermen bij de organisatie, bespreken diverse topskiërs hun ervaringen met de Hahnenkamm en worden crashes uitgelicht.

Duur: 1 uur en 55 minuten.

Klik hier voor de link naar de Trailer of gelijk de hele Film

 

In search of speed

In search of speed is een serie bestaande uit minidocumentaires van Red Bull. Onder andere Marcel Hirscher, Lindsey Vonn en Aksel Lund Svindal nemen je mee in de wereld van de FIS World Cup wedstrijden.

Duur: ongeveer 15 minuten per documentaire.

Klik hier voor de link naar de documentaires

 

Lindsey Vonn: The Climb

Lindsey Vonn: The Climb draait om het leven van de meest succesvolle Amerikaanse skiester, in het bijzonder om de tijd rondom haar meerdere revalidaties. Deze documentaire toont het continue gevecht om bij de top van het wedstrijdskiën te horen en te blijven ondanks ernstige blessures.

Duur: 47 minuten.

Klik hier voor de link naar de Trailer en de Film

 

That’s it, that’s all

Waar bij de eerdergenoemde films en documentaires het skiën centraal staat, staat de film That’s it, that’s all helemaal in het teken van snowboarden. Je kijkt mee met Travis Rice, één van de beste allround snowboarders ter wereld.

Duur: 1 uur en 3 minuten.

Klik hier voor de link naar de Trailer en de Film

 

Freeride Film Festival

‘De beste ski- en snowboardfilms, lezingen/workshops en een dikke afterparty!’ luidt de aankondiging van het Freeride Film Festival dat op vrijdag 1 november 2019 voor de tiende keer plaatsvindt, dit keer met Pathé Tuschinski als bijzondere locatie. Niet slechts één film, maar een heel avondprogramma vol met films en clinics!

Voor meer informatie en trailer over het Freeride Film Festival: klik hier!

 

Met bovenstaande films en documentaires kan de voorpret beginnen, laat het winterseizoen maar komen!

 

 

 

Hoewel we normaal gesproken voor ons eigen beeldmateriaal zorgen, hebben we deze blog de afbeeldingen van de films van Google geplukt! 😉

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren