Top 5 ski’s voor skileraren 2017

Na een heel seizoen op een paar ski’s lesgegeven en zelf geskied te hebben zijn ze waarschijnlijk aan vervanging toe. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een top 5 samengesteld met ski’s waar je uitstekend les op kunt geven en in je vrije tijd net zo lekker zelf op kunt skiën.

1. Blizzard Race WRC
Deze ski heeft een radius van 19 meter bij een lengte van 176 centimeter. Ondanks de langere radius draait de ski zeer gemakkelijk. De bouw van de ski is gelijk aan een reuzenslalom ski, maar met meer flex. Door zijn lengte van maximaal 182 centimeter (20m. radius) is de ski ook op hoge snelheid bijzonder stabiel. De ski is uiterst geschikt voor de leraar die veel met ervaren skiërs onderweg is of met oudere kinderen die van snelheid houden. In je vrije tijd ski je met deze ski eenvoudig korte bochten, maar het beste komt hij tot zijn recht bij lange carve bochten op hoge snelheid.

2. Head Supershape I.Speed
Deze ski van Head is race georiënteerd en is dol op snelheid, maar doet ook prima zijn werk als het wat langzamer gaat. Door de kortere taillering is de ski bijzonder geschikt voor skilessen op lage snelheid, maar ook bij gevorderde kindergroepen zul je aan deze ski heel veel plezier beleven. Door zijn stabiele bouw is de ski op hoge snelheid zeer stabiel. Door de kortere radius draait de ski zeer kort bij zowel geschoven als gesneden bochten. Kinderen leren carven of korte bochten leren maken is op deze ski letterlijk kinderspel.

3. Dynastar Speed Zone 10 Ti
De Speed Zone 10 Ti is een sportieve ski die zeer gevarieerd ingezet kan worden. Of je nou geslipte of gesneden bochten wilt skiën, het kan allemaal. Het is een speelse ski die ook op hoge snelheid goed blijft presteren. Zijn veelzijdigheid maakt het een zeer fijne ski om les op te geven aan alle niveau’s. In je vrije tijd kun je deze ski de vrije loop laten en er net zo van genieten als tijdens je lessen.

4. Fischer RC4 Worldcup RC
De naam doet misschien niet vermoeden dat dit een ski is waar je ook les op kunt geven, maar dat kan wel degelijk. Net als bij de Blizzard Race WRC heeft deze ski een langere radius die uitnodigt tot het skiën van langere bochten. De bouw van de ski laat de ski’s ook makkelijk korte bochten draaien, zelfs bij lagere snelheid. Zijn stabiele bouw, die afgeleid is van een worldcup ski, maakt het een hele fijne ski om in je vrije tijd op te skiën. De bouwwijze laat de ski goed controleren bij lage snelheid wat de ski ook geschikt maakt voor tijdens je lessen. De Fischer RC4 Worldcup RC leent zich bijzonder goed voor de gevorderde groepen waar er met meer snelheid geskied wordt, maar ook op de oefenweide in ploeg doet de ski precies wat je van hem vraagt.

5. Blizzard Quattro RS
Deze ski doet precies wat je van hem vraagt en ligt zeer stabiel in de sneeuw. Met een radius van 16 meter bij een lengte van 174 centimeter is het een echte alleskunner. Daardoor is de ski zeer geschikt voor zowel tijdens je lessen, als in je vrije tijd. Ongeacht of de piste hard en net geprepareerd is of dat er ‘s avonds een paar centimeter verse sneeuw op gevallen is, de ski blijft perfect op de sneeuw liggen door het Full Suspension IQ System. Een ski waar je net zo makkelijk mee op de oefenweide staat als op de zwarte piste. In je vrije tijd kun je je heerlijk uitleven op deze ski bij zowel korte als lange bochten.

Op welke ski sta jij het liefst?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren